Νέο Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ

         Ήμασταν εκεί αλλά κάποιοι έλειπαν.. Μεταξύ των δύο τευχών (9&10) του δελτίου μας έγινε η συνέλευση αντιπροσώπων και η εκλογή του νέου ΝΤ της ΑΔΕΔΥ. Η μάλλον μόνο η εκλογή. Από τους περίπου 90 αντιπροσώπους (η συντριπτική τους πλειοψηφία από κομματικές παρατάξεις) ούτε 30 δεν ήταν παρόντες έως σχεδόν τις 12:30 το μεσημέρι. Το γεγονός αυτό αποκαλύπτει ξεκάθαρα πως εννοούν οι κομματικές παρατάξεις το συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων.  Αυτό που κάνουν είναι να απλά να αναθέτουν τις καρέκλες σε συγκεκριμένους συνδικαλιστές και να απέχουν από τις διαδικασίες στις οποίες ζητούσαν να εκλεγούν για να αγωνιστούν για τον κλάδο! Φυσικά για να ψηφίσουν ήρθαν… Ας μην παραπονιέται μετά η ΔΑΚΕ και η ΠΑΣΚ για τις χωρίς κόσμο συνελεύσεις. Οι συνάδελφοι βλέπουν τα παραδείγματα…

Το αποκορύφωμα ήταν η απεργία για τα ζητήματα ασφάλισης και περίθαλψης (ταμείο πρόνοιας και ΟΠΑΔ) στις 25/2. Από το ΝΤ ΑΔΕΔΥ ούτε φωνή…. Ούτε καν η τυπική συγκέντρωση στο εργατικό κέντρο δε μπήκε από αυτούς που σε προηγούμενη συνάντηση όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων έλεγαν ότι θα κάνουν μέχρι και …κατάληψη της Νομαρχίας! Ακόμα και τα υλικά της απεργίας έφτασαν στο γραφείο του συλλόγου μας την προηγούμενη! Μέσω της καθαρίστριας μάλλον του σχολείου. Φυσικό επόμενο: ποσοστό απεργίας 15/%.

Μας έχουν συνηθίσει ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ σε αυτή τη συμπεριφορά της αρχικής «αγωνιστικής» τάχα ρητορείας. Μετά ακολουθεί η υλοποίηση της υποταγμένης κομματικής η/και κυβερνητικής γραμμής και όλες οι αγωνιστικές εξαγγελίες ξεχνιούνται! Τελικά οι Μαυρογιαλούροι είναι εδώ!

 

Σχολιάστε