ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΙΡΕΤΩΝ 20.4.2021 ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΘΟ ΠΥΣΠΕ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ – ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΟΡΙΩΝ ΠΕ70 ΠΟΥ ΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ αιρετών 20.4.2021   

Εισαγωγικά: Γράφουμε το ενημερωτικό καθώς ο κλάδος συνεχίζει να μας θεωρεί ως τους τελευταίους γνήσια εκλεγμένους αιρετούς στο ΠΥΣΠΕ Ροδόπης.  Αρνούμαστε τη συμμετοχή σε νόθο ΠΥΣΠΕ ορισμένων από τη Διοίκηση χωρίς γνήσια εκλεγμένους αιρετούς.

Α) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 19/4/2021 του δήθεν ΠΥΣΠΕ με παρόντες τους Διευθυντή Εκπαίδευσης και τα δύο διορισμένα μέλη χωρίς αιρετούς. Είναι απολύτως σαφές πως οι 3 ανωτέρω εκπαιδευτικοί:

~ Αποφάσισαν και τάχθηκαν στο πλευρό της κυβέρνησης και των αυταρχικών και αντιδημοκρατικών σχεδιασμών της αγνοώντας τις ομόφωνες αποφάσεις και θέσεις του κλάδου.

Ειδικότερα δεν υλοποίησαν τις αποφάσεις: για μη συμμετοχή σε δοτά συμβούλια, ή/και για παραίτηση από αυτά ή/και για συμμετοχή σε απεργία αποχή από τις συνεδριάσεις. Θυμίζουμε πως οι ανωτέρω αποφάσεις καλύπταν πλήρως νομικά και συνδικαλιστικά κάθε εκπαιδευτικό ενώ ειδικά η προκηρυγμένη απεργία αποχή από τις συνεδριάσεις  καλύπτει όλα τα μέλη του ΠΥΣΠΕ χωρίς εξαιρέσεις.

Ως εκ τούτου είναι προφανές πως έχουν θέσει ηθικά εαυτόν εκτός κλάδου καθώς συστηματικά δεν υλοποιούν τις αποφάσεις της ΔΟΕ και του Συλλόγου στρεφόμενα με τις πράξεις τους ενάντια στις διεκδικήσεις και τις ανάγκες των εκπαιδευτικών. Ο καθένας/καθεμία με τις επιλογές του/της.  

Από την πλευρά μας δίνουμε συγχαρητήρια σε κάθε συνάδελφο/συναδέλφισσα που υλοποίησε τις αποφάσεις του Συλλόγου και της ΔΟΕ και υπέβαλε παραίτηση από το υπηρεσιακό συμβούλιο ή/και συμμετείχε στην απεργία αποχή από τις συνεδριάσεις. Έπραξαν το αυτονόητο για κάθε εκπαιδευτικό και συμπαρατάχθηκαν με το σύνολο του κλάδου.

Θεωρούμε πως ο Σύλλογός μας πρέπει να προχωρήσει και στην πρακτική διάσταση του θέματος και της εφαρμογής της απόφασης της ΔΟΕ χωρίς καμιά καθυστέρηση θέτοντας και τυπικά εκτός Συλλόγου κάθε διορισμένο μέλος στο ΠΥΣΠΕ που έχει στραφεί ενάντια στις αποφάσεις του κλάδου.

Β) ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΚΕΝΩΝ ΠΕ70 ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Τα κενά των ΠΕ70 είναι 3 λιγότερα από όσα είχαμε εκτιμήσει προ ημερών πως θα ανακοινωθούν (32 αντί για 35). To 1 από αυτά (8ο Δημοτικό Κομοτηνής) οφείλεται σε ανάκληση αίτησης συνταξιοδότησης. Για άλλα δύο η Διοίκηση διατείνεται πως δεν υπήρχαν ποτέ πραγματικά με ΦΕΚ ωστόσο γνωρίζουμε πως στο ένα τουλάχιστον (2ο Μειονοτικό Δημοτικό) υπηρετούσε μέχρι πέρσι συνάδελφος που συνταξιοδοτήθηκε! Απορούμε πώς να είχε τοποθετηθεί σε οργανικό κενό που δεν υπήρχε…. Επιφυλασσόμαστε και σε κάθε περίπτωση θα ερευνήσουμε μέσω του Εθνικού Τυπογραφείου όλα τα ΦΕΚ ίδρυσης οργανικών και θα διαπιστώσουμε τι συμβαίνει.

Γ) ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΟΡΙΩΝ ΟΣΩΝ ΠΕ 70 ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΜΕΤΑΘΕΣΗ – ΖΗΤΟΥΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Ή ΒΕΛΤΙΩΣΗ

   Στην κατεύθυνση απόλυτης διαφάνειας στις τοποθετήσεις που είναι δικαίωμα και όχι προνόμιο όπως παραθέτουμε σε πρώτη φάση επικαιροποιημένο και ενοποιημένο πίνακα μορίων μετάθεσης όσων έχουν πάρει μετάθεση στο ΠΥΣΠΕ Ροδόπης από άλλα ΠΥΣΠΕ μαζί με όσους/όσες ζητούν βελτίωση θέσης. Παρακαλούμε όλους τους/τις εκπαιδευτικούς να επισημάνουν τυχόν λάθη εάν υπάρχουν.

ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ:

~  Έχουν αφαιρεθεί τα 2 μόρια πρώτης προτίμησης από όσους/όσες πήραν μετάθεση από άλλο ΠΥΣΠΕ και είχαν τη Ροδόπη ως πρώτη προτίμηση.

~ Τυχόν περιπτώσεις ειδικών κατηγοριών προηγούνται (δε γνωρίζουμε εάν υπάρχουν)

~ Τα οργανικά κενά είναι πολύ περισσότερα από όσους/όσες βρίσκονται στη διάθεση. Αυτό σημαίνει πως όλοι/όλες θα τοποθετηθούν

~ Η συμβουλή μας είναι να δηλώσουν όλα σχολεία που θέλουν πρώτα. Μπορούν να δηλωθούν και σχολεία που σήμερα δεν εμφανίζουν κενά αλλά μπορεί να δημιουργηθούν στη διαδικασία. Πχ εκπαιδευτικός του σχολείου Α που δεν έχει κενό βελτιώνει τη θέση του και πηγαίνει στο σχολείο Β που έχει κενό. Τότε προκύπτει κενό στο σχολείο Α και μπορεί σε αυτό να τοποθετηθεί εκπαιδευτικός που το έχει δηλώσει.

Ο αναλυτικός  επικαιροποιημένος πίνακας είναι προσβάσιμος σε μορφή excel

  Θα συνεχίσουμε τον έλεγχο των πράξεων της Διοίκησης στην κατεύθυνση της ενιαίας ενημέρωσης όλων.  Άλλωστε για το ανεξάρτητο ταξικό ρεύμα ο συνδικαλισμός και η συλλογική δράση ποτέ δε γινόταν στα γραφεία και τους διαδρόμους αλλά στους χώρους εργασίας και στους αγώνες.

Μπορεί κάποια στελέχη και κυβερνητικοί – παραταξιακοί – κομματικοί μηχανισμοί να ονειρεύονται επιστροφή στην περίοδο προ 2014. Θυμίζουμε πως μέχρι τότε κανένα ενημερωτικό για τα πεπραγμένα του ΠΥΣΠΕ δε δημοσιευόταν, καλά κρατούσε το πελατειακό παιχνίδι υποσχέσεων, δεν ανακοινώνονταν διαφανώς και προσβάσιμα σε όλους τα κενά και η μοριοδότηση, γίνονταν «φάσεις» τοποθετήσεων στα κρυφά (ειδικά στα μειονοτικά σχολεία και στο «αμαρτωλό» ΥΣΜΕ ακόμα και μέσα σε γιορτές…) γενικά επικρατούσε η ατομική και κατά το δοκούν πληροφόρηση.

Το (όχι μακρινό) 2014-15 για πρώτη φορά η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση εξέλεξε αιρετό και έφερε άμεσα τη διαφάνεια με δημοσιεύσεις όλων των πεπραγμένων του ΠΥΣΠΕ, όλων των κενών, όλων των μορίων για πρώτη φορά στη Ροδόπη. Θυμόμαστε πολύ καλά την κατ΄ επανάληψη «ενόχληση» της Διοίκησης όλα αυτά τα χρόνια για τη δημοσίευση των πράξεων της, θυμόμαστε και τις πολλές διορθώσεις «λαθών» της Διοίκησης που επέφερε η δημόσια κριτική μας προς το συμφέρον των συναδέλφων μας.

Το ποτάμι λοιπόν δε γυρίζει πίσω! Δε θα επιτρέψουμε τη σιγή και τη μερική ενημέρωση, θα συνεχίσουμε το έργο μας μαχητικά (όχι απλά από πείσμα – επειδή είμαστε οι τελευταίοι γνήσια εκλεγμένοι) αλλά γιατί σε καιρούς που κυβερνά ο αυταρχισμός ο συλλογικός αγώνας και η ανυπακοή,  η υπεράσπιση της εργασίας και των δικαιωμάτων είναι καθήκον!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s