Ανακοίνωση για το Πολυτεχνείο! Η λάμψη της εξέγερσης ζει στους σημερινούς αγώνες!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ –  17:30 ΠΑΛΙΑ ΝΟΜΙΚΗ

Το ανεξάρτητο ταξικό ρεύμα στην εκπαίδευση, οι εκπαιδευτικοί της τάξης και της πράξης  χαιρετίζουμε τους ιστορικούς αγώνες για τη δημοκρατία και τον σημαίνοντα ρόλο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου πριν 46 χρόνια.  Η λάμψη του 1973 παραμένει σήμερα ζωντανή μέσα στις κινητοποιήσεις της νεολαίας και της εργαζόμενης πλειοψηφίας για δημόσιο δωρεάν σχολείο και πανεπιστήμιο, για την υπεράσπιση του ασύλου, της αξίας του πτυχίου, των εργασιακών δικαιωμάτων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων ενάντια στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα και καταστολή της σημερινής κυβέρνησης ΝΔ, στους αγώνες ενάντια σε όλα τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα  όλων των διαδοχικών κυβερνήσεων.

Οι εκπαιδευτικοί ορίζουμε και σήμερα τον αντίπαλο και λέμε ευθέως πως οι σύγχρονοι αγώνες για ανατροπή των πολιτικών των υπερεθνικών οργανισμών (ΕΕ-ΟΟΣΑ-ΔΝΤ) και των κυβερνήσεων που τις εφαρμόζουν υπηρετώντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου,  οι αγώνες των εκπαιδευτικών ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό, για το δημόσιο δωρεάν σχολείο των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών, των όλων, των ίσων και των διαφορετικών αντιστοιχούν πλήρως στο πνεύμα των αγώνων για ψωμί – παιδεία – ελευθερία – εθνική ανεξαρτησία  της  εξεγερμένης νεολαίας του Νοέμβρη του 73 ενάντια στη Χούντα των Συνταγματαρχών.  Το Πολυτεχνείο δεν ήταν μια εξέγερση διεκδίκησης απλά της δημοκρατίας αλλά συμπύκνωσε στα αιτήματά του τη θέληση του λαού για δουλειά, αξιοπρεπή ζωή, απεμπλοκή της χώρας από τα ιμπεριαλιστικά παιχνίδια της εποχής που λίγους μήνες μετά οδήγησαν στο κυπριακό δράμα. 

Καλούμε και συμμετέχουμε στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 17:30 μ.μ. με σημείο  έναρξης στην είσοδο της παλιάς Νομικής Σχολής σύμφωνα και με τις αποφάσεις του φοιτητικού Συλλόγου Νομικής.  

Θεωρούμε πως ο Σύλλογός μας οφείλει να πάρει αντίστοιχη απόφαση χωρίς  αποκρύψεις των αίτιων και των αιτίων του τότε και του σήμερα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s