ΑΠΕΡΓΙΑ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Με ομοβροντία αντεργατικών νομοθετικών παρεμβάσεων και με περίσσια σπουδή η κυβέρνηση της ΝΔ ικανοποιεί ταχύτατα τις βασικές επιταγές του ΣΕΒ με την λήψη μέτρων υπέρ των μεγάλων επιχειρήσεων και του κεφαλαίου για να διαμορφώσει ένα «φιλικό περιβάλλον» για τους «επενδυτές»…

  • Ξεχνάει οποιαδήποτε κουβέντα για τους αναγκαίους διορισμούς ενώ η υπουργός παιδείας μας ειρωνεύεται και μας κοροϊδεύει κυνικά λέγοντας «πως για να γίνουν διορισμοί πρέπει πρώτα να γίνει καταγραφή των κενών». Εξαγγέλλει νέες αντιδραστικές παρεμβάσεις και ιδιωτικοποίηση στο ασφαλιστικό και χιλιάδες απολύσεις στους συμβασιούχους στο δημόσιο και τους ΟΤΑ. 
  • Κατάργησε τη διάταξη για την αιτιολόγηση της απόλυσης και της συν-ευθύνης εργολάβου και άμεσου εργοδότη, νομιμοποιεί τις υπερωρίες στη μερική απασχόληση και προετοιμάζει ανατροπές στις κλαδικές συμβάσεις που θα σημάνουν μειώσεις μισθών σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους.
  • Αύξησε την τιμή του ρεύματος δίνοντας δώρο στις ιδιωτικές εταιρίες παροχής που το αγοράζουν δια νόμου φτηνότερα προετοιμάζοντας έτσι το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της ΔΕΗ.

Ένας και μόνο τίτλος ταιριάζει στις ρυθμίσεις αυτές: Ασυδοσία και ασυλία για τις επιχειρήσεις, καταστολή και τσάκισμα δικαιωμάτων για την εργαζόμενη πλειοψηφία.

Προληπτικά μέτρα απέναντι στις νέες εργατικές αντιστάσεις,

χτύπημα της συλλογικής συζήτησης και δράσης των σωματείων

Η κυβέρνηση της ΝΔ γνωρίζει ότι η πολιτική της γεννά νέα επιδείνωση και εντείνει την κοινωνική φτώχεια. Για αυτό από τώρα επιδιώκει να θωρακίσει τον κατασταλτικό μηχανισμό του κράτους και να πολλαπλασιάσει τα εμπόδια στη συνδικαλιστική και απεργιακή δράση των εργαζομένων και να αδρανοποιήσει τα συνδικάτα. Για αυτό προσέλαβε με διαδικασίες express 1500 αστυνομικούς (εκεί δε χρειαζόταν φαίνεται καταγραφή των κενών…) και φέρνει στη Βουλή προς ψήφιση τον αναπτυξιακό νόμο που εκτός των οικονομικών παροχών προς τις επιχειρήσεις περιέχει πλήθος αντισυνδικαλιστικών ρυθμίσεων που αφορούν κάθε σωματείο:

~  Σε συνέχεια του προηγούμενου απεργοκτόνου νόμου της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που απαιτεί από τα πρωτοβάθμια σωματεία το 50%+1 των μελών για να αποφασιστεί απεργία η κυβέρνηση ΝΔ θεσμοθετεί την ηλεκτρονική ψηφοφορία χωρίς καν παρουσία στη συνέλευση επιδιώκοντας τον εκφυλισμό και το «θάνατο» των συνελεύσεων και της ουσιαστικής συζήτησης μεταξύ εργαζόμενων και άρα την αδυναμία λήψης απόφασης. Μιλούν τάχα για δημοκρατία στις συνελεύσεις (ηλεκτρονική φυσικά μόνο στην ψηφοφορία) απαιτώντας το 50%+1 αυτοί που κυβερνούν με το με το 40% του 58% του εκλογικού σώματος !!

            ~ Θεσμοθετεί το ηλεκτρονικό μητρώο σωματείων (πλήρες φακέλωμα δηλαδή των συνδικάτων και των συνδικαλιστών των ΔΣ ) με στόχο τον έλεγχο της ζωής των σωματείων τα στοιχεία των οποίων θα βρίσκονται  σε γνώση του κράτους και του κάθε εργοδότη.

Θέλουν συνδικάτα και Συλλόγους παροπλισμένα, χωρίς εσωτερική ζωή και λειτουργία, χωρίς τη ζωντανή συζήτηση των Γενικών Συνελεύσεων, θέλουν εργαζόμενους που θα ψηφίζουν ηλεκτρονικά σαν να συμμετέχουν σε τηλεφωνικό γκάλοπ. Επιδιώκουν να μην αποφασίζονται κινητοποιήσεις και απεργίες ή εάν αποφασίζονται να βγαίνουν ευκολότερα παράνομες και καταχρηστικές.

Στόχος τους τα μαχητικά πρωτοβάθμια σωματεία

 και το μαχητικό εργατικό, εκπαιδευτικό και συνδικαλιστικό κίνημα

  Ο στόχος τους δεν είναι οι ηγεσίες του γραφειοκρατικού εργοδοτικού συνδικαλισμού αλλά η μαχόμενη βάση στα πρωτοβάθμια σωματεία και συλλόγους, εκεί που μπορεί να αναπτυχθούν αγώνες, ν’ ανασυγκροτηθεί ταξικά το εργατικό κίνημα. Ας μην ξεχνάμε ότι σημαντικοί εργατικοί, λαϊκοί και εκπαιδευτικοί αγώνες όλα τα προηγούμενα χρόνια ξεδιπλώθηκαν από πρωτοβάθμια σωματεία: η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση στην εκπαίδευση, η μάχη ενάντια στην Κυριακάτικη εργασία, η απόκρουση των απολύσεων σε δεκάδες χώρους δουλειάς κ.α.

        Ειδικά στην εκπαίδευση η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση, όπως χαρακτηριστικά φάνηκε και στην 88η ΓΣ της ΔΟΕ, δίνεται από τους δεκάδες πρωτοβάθμιους Συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ που έχουν κηρύξει απεργία-αποχή σε αντίθεση με το ΔΣ της ΔΟΕ που αρνείται να το κάνει. Όπως αποκαλύφθηκε και καταγγείλαμε και στην 88η ΓΣ ΔΟΕ οι δυνάμεις του κρατικού κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΕΡΑ-ΑΕΕΚΕ) θέλουν ένα συνδικάτο που θα κάνει μόνο εκλογές κοινοβουλευτικού χαρακτήρα χωρίς τη ζωντανή ζύμωση των Γενικών Συνελεύσεων με τακτικές  περιφρόνησης των αποφάσεων της βάσης του κλάδου.

Στόχος τους και η δημιουργία κλίματος καταστολής και φόβου

Παράλληλα με τις αντεργατικές και αντισυνδικαλιστικές ρυθμίσεις κινείται και η σχεδιασμένη αύξηση της αστυνομοκρατίας, της καταστολής, του αυταρχισμού των συλλήψεων μανάδων, μωρών και προσφύγων. Η ΝΔ θεωρεί την κατάργηση του ασύλου, την καταστολή στις διαδηλώσεις και στις καταλήψεις προσφύγων απαραίτητο συμπλήρωμα του οικονομικού πολέμου της. Στοχεύει στην «πάταξη» του δικαιώματος της νεολαίας και του λαού να αμφισβητεί, να αντιπαλεύει και να ανατρέπει τα αντιδραστικά σχέδια των κυβερνήσεων, της ΕΕ και του κεφαλαίου.

Καμία ανοχή στην κυβέρνηση και την πολιτική της – Καμιά αναμονή

Το εργατικό κίνημα, ο λαός και η νεολαία πρέπει να απαντήσουν αποφασιστικά!

Και τη φετινή χρονιά δε θα σκύψουμε το κεφάλι! Υπερασπίζουμε τα σωματεία και το δικαίωμα στην απεργία για να έρθουν στο προσκήνιο οι διεκδικήσεις και τα αιτήματα των εργαζομένων, να δυναμώσει  η πάλη για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.   Μπροστά στο νέο κύμα σκληρών μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, οι εργαζόμενοι, η νεολαία και ο λαός πρέπει να αντιδράσουν αποφασιστικά. Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία του νομού, τη ΔΟΕ και όλες τις ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα, την ΑΔΕΔΥ και το σύνολο των εργατικών συνδικάτων να απαντήσουν δυναμικά ενάντια στην ψήφιση των μέτρων με αποφάσεις, γενικές Συνελεύσεις και πρωτοβουλίες συντονισμού και αγωνιστικού σχεδιασμού για μαζικές και μαχητικές απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα. Συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη απεργία στις 24/9 και προτείνουμε συνέχιση της πάλης με τον αναγκαίο απεργιακό σχεδιασμό με λογική κλιμάκωσης, σύγκρουσης και ανατροπής, που θα μπορεί να εμπνέει και θα συσπειρώνει πλατιά τους εργαζόμενους.

  • Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία, τη συλλογική πάλη και δράση
  • Να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα
  • Σύγκρουση – ρήξη με την πολιτική των μνημονίων (όπως και αν λέγονται) και με όλους όσους τα επιβάλουν (κυβερνήσεις – ΕΕ – κεφάλαιο)
  • Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση του Συλλόγου μας στο Δημαρχείο Κομοτηνής 24/9/2019 –  13:00

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s