Εκδήλωση για τη μόνιμη σταθερή εργασία και τα δικαιώματα των αναπληρωτών 5 Μάη 19:00 εργατικό κέντρο

ΕΚ εκδ FBΜεγ

Η νομοθέτηση των μηδενικών διορισμών, το δημοτικό και νηπιαγωγείο των υπουργικών αποφάσεων Φίλη από πέρσι, οι μεθοδεύσεις της διοίκησης που «εξαφανίζουν» τα κενά και παράγουν περισσευούμενους εκπαιδευτικούς είναι οι ορατές πράξεις που κόβουν θέσεις εργασίας, καταδικάζουν στην ανεργία, την ομηρία και την περιπλάνηση, σήμερα αδιόριστους, αύριο και μόνιμους εκπαιδευτικούς. Η υπουργική απόφαση για την ειδική αγωγή ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για επιβολή προσοντολόγιου στις προσλήψεις σε κάθε ειδικότητα, για την απαξίωση του βασικού πτυχίου και της προϋπηρεσίας.

            Είναι οι πολιτικές κατευθύνσεις της ΕΕ, του ΟΟΣΑ και του κεφαλαίου που επιβάλλουν ένα σχολείο της αγοράς, με λιγότερους εκπαιδευτικούς, με λιγότερα δικαιώματα, ένα σχολείο χυλό όπου όλοι κάνουν τα πάντα και οι ανάγκες καλύπτονται από όσους υπάρχουν. Ένα σχολείο που υποβαθμίζεται συνεχώς κάθε υποστηρικτική και αντισταθμιστική δομή: το ολοήμερο, το τμήμα ένταξης, η παράλληλη, το τμήμα υποδοχής.

Αρνούμαστε να συνηθίσουμε την εργασία σε ένα σχολείο περιπλανώμενων και ανασφαλών εκπαιδευτικών.  Αρνούμαστε και να αποδεχτούμε την ύπαρξη εκπαιδευτικών με διαφορετικά εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Θεωρούμε πως κάθε μάνα πρέπει να μπορεί να βρεθεί δίπλα στο παιδί της, κάθε αναπληρωτής να εργαστεί με μόνιμη και σταθερή δουλειά, για κάθε εκπαιδευτικό έργο να ιδρυθεί η αντίστοιχη οργανική θέση.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για το σύγχρονο δημόσιο δωρεάν ενιαίο 12χρονο σχολείο και τη 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή,  για μια εκπαίδευση των όλων των ίσων και των διαφορετικών, για μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση.

Στην κατεύθυνση αυτή διοργανώνουμε εκδήλωση – συζήτηση για τους αναγκαίους αγώνες και την οργάνωσή τους αλλά και για την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αναπληρωτές και μέλος του ΙΠΕΜ – ΔΟΕ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s