Εγνατία οδός: Δημόσια περιουσία προς πώληση!

Εγνατία οδός:  Δημόσια περιουσία προς πώληση!

Ο δρόμος της καθημερινότητάς πολλών από μας. Τα κομβόι αυτοκινήτων με εκπαιδευτικούς γύρω στις 7 το πρωί. Η κόρνα τα αλάρμ και χέρια που γνέφουν καλημέρα στο αμάξι που σε προσπερνά για καλημέρα. Τα γκουπάκια της χρονιάς, ποια μέρα βάζεις αυτοκίνητο; Πόσο πήγε πάλι η βενζίνη, το αέριο, το πετρέλαιο…. Ο νους να ξεφεύγει με τα πορτοκαλοκίτρινα του φθινοπώρου και πράσινα της άνοιξης. Η κούραση της καθημερινής οδήγησης στην ομίχλη, τον αέρα, το χιόνι. Εγνατία οδός: ο δρόμος της δουλειάς και της ζωής μας όσο και αν έχουμε σιχαθεί την οδήγηση.

Ο δρόμος αυτός έγινε με δικά μας χρήματα. Της εργαζόμενης πλειοψηφίας αυτού του τόπου και για τις ανάγκες του. Τον δρόμο αυτόν τον ξεπουλάνε. Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ ως δημόσια εταιρία έχει ήδη μεταφερθεί στο ΤΑΙΠΕΔ για «παραχώρηση προς εκμετάλλευση» σε «ιδιωτικά επενδυτικά σχήματα». Αυτό προστάζουν οι οδηγίες της ΕΕ και του ΔΝΤ. Αυτό διαγκωνίζονται προς θα προλάβει να κάνει κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Για να γίνει ο δρόμος «φιλέτο» για τους κερδοσκόπους ήδη προγραμματίζουν 10 νέους σταθμούς διοδίων κατά μέτωπο ή σε κάθετους άξονες.

Δύο νέοι σταθμοί διοδίων εδώ στην περιοχή μας: Αρδάνιο και Μέστη. Οι περιπλανώμενοι προς βόρειο Έβρο και Ροδόπη εκπαιδευτικοί να στενάξουμε….. Ένας απλός υπολογισμός (με τις σημερινές τιμές διοδίων της Εγνατίας) δίνει περίπου 100 ευρώ το μήνα κόστος, 4,8 ευρώ τη μέρα. Το ξεζούμισμα του ήδη λειψού μισθού θα ενταθεί. Μετά τις τιμές φωτιά των καυσίμων, μετά τα λιωμένα μας αμάξια στο δρόμο που δε μπορούμε να αντικαταστήσουμε τώρα και διόδια.

Στο χέρι μας είναι να μη τους αφήσουμε: Από τώρα οφείλουν τα σωματεία μας να οργανώσουν τον αγώνα ενάντια στα νέα και παλιά διόδια, ενάντια σε ότι βάζει φραγμό στο δρόμο για τη δουλειά και το σπίτι, για το ταξιδάκι, για τη βόλτα, για τη ζωή.

Δημοσίευση Εγνατία Οδός διόδια

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s