Ενημερωτικό 6ο αιρετού ΠΥΣΠΕ Κλείσιμο νη/γειων και μέσα στις πόλεις – τέρμα στην ενισχυτική ωράριο λάστιχο – νέο φορολογικο

Του αιρετού του ΠΥΣΠΕ Ροδόπης   ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ 

Εκλεγμένου με την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΡΟΔΟΠΗΣ       https://aneksartiti.wordpress.com/

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 6Ο /  2016  :

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λεηλατεί τη ζωή μας όπως και οι προηγούμενες σε συμπαιγνία με όλο το μνημονιακό τόξο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΕΚ. Υλοποιούν την πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ, του ΟΟΣΑ. Το μνημόνιο 3,5 ( το κείμενο της αξιολόγησης) βαθαίνει και εντείνει την επίθεση ενάντια σε κάθε εργασιακό και κοινωνικό δικαίωμα.

Η απάντηση μας πρέπει να είναι : Όλοι στους δρόμους και τις κινητοποιήσεις

Συμμετέχουμε στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας

Τετάρτη 20/4 18:00 στο 9ο Δημοτικό

Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης 21/4

Ακολουθεί ενημέρωση για πτυχές της επίθεσης που μας αφορούν άμεσα!

Α) Κλείσιμο νηπιαγωγείων ή τμημάτων τους και μέσα στις πόλεις

Η διάταξη για 14 παιδιά αφήνει πλήρως ανοιχτό και το ενδεχόμενο κατάργησης τμημάτων σε νηπιαγωγεία που έχουν πολύ παραπάνω από 14 παιδιά μειώνοντας έτσι τη λειτουργικότητά τους.

2 τμήματα σε νηπιαγωγείο με 27-28 παιδιά που έχουν 13 ή 14 παιδιά είναι δυνατόν να συμπτυχθούν σε 1 με ταυτόχρονη επίκληση – χρήση  από τη Διοίκηση των δύο διατάξεων: Της νέας που βάζει όριο τα 14 παιδιά και της παλιάς που επιτρέπει για εξαιρετικούς λόγους τη λειτουργία τμημάτων με 25+10% παιδιά = 28 (και της οποίας άλλωστε κάνει και τώρα χρήση η Διεύθυνση για να καλύψει κενά!).

Δηλαδή υπάρχει σοβαρή πιθανότητα για ακόμα μαζικότερη κατάργηση τμημάτων και θέσεων εργασίας. Για αυτό και η διάταξη δεν πρέπει να ψηφιστεί ή έστω και αν ψηφιστεί το εκπαιδευτικό κίνημα οφείλει να την ανατρέψει!.

Στο σύνδεσμο τα στοιχεία για όλη τη χώρα:

ΕΚΡΥΘΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΟΛΗς ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Β) Τέρμα στην ενισχυτική και ωράριο λάστιχο!

Στο ίδιο σχέδιο νόμου όπου υπάρχει η προηγούμενη διάταξη στο άρθρο 33 παρ.5 προβλέπεται το παρακάτω:

«Οι εκπαιδευτικοί που δεν συμπληρώνουν το υποχρεωτικό τους διδακτικό ωράριο μπορούν να απασχολούνται μέχρι και της συμπληρώσεως του υποχρεωτικού τους διδακτικού ωραρίου: αα) σε προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας ή πρόσθετης διδακτικής στήριξης, στο σχολείο που υπηρετούν ή σε όμορο αυτού, ββ) σε γραμματειακή υποστήριξη στο σχολείο όπου υπηρετούν ή σε όμορο αυτού και γγ) σε υπηρεσίες διοίκησης της εκπαίδευσης στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην οποία υπηρετούν.

Προϋπόθεση της σχετικής ανάθεσης για τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου αποτελεί η έγγραφη βεβαίωση από τον οικείο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που κοινοποιείται  στον οικείο Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με την οποία βεβαιώνεται ότι έχουν καλυφθεί πλήρως οι ανάγκες σε διδακτικό ωράριο, για τις αντίστοιχες ειδικότητες, στα σχολεία που υπηρετούν οι εκπαιδευτικοί ή σε σχολεία της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσοι δεν συμπληρώνουν ωράριο στο σχολείο τους θα μετακινούνται υποχρεωτικά μέσα στα πλαίσια της Διεύθυνσης. 

Για να κάνει κάποιος για παράδειγμα ενισχυτική διδασκαλία για να συμπληρώσει το ωράριό του, προϋπόθεση θα είναι να μην υπάρχει ούτε μία ώρα κενό στην ειδικότητά του σε όλα τα σχολεία της Διεύθυνσης!   Σε συνδυασμό με όλα τα υπόλοιπα που  απ’ ότι φαίνεται θα αποφασιστούν για τη συνολική αλλαγή στο πρόγραμμα και τη λειτουργία του σχολείου θα υπάρχει πογκρόμ μετακινήσεων ακόμα και για μία ώρα. Επιπλέον ουσιαστικά μπαίνει ταφόπλακα στην ενισχυτική διδασκαλία.

Επισυνάπτω το σύνδεσμο για το σχέδιο νόμου:

http://www.esos.gr/arthra/43447/mini-shedio-nomoy-gia-tin-protovathmia-kai-deyterovathmia-ekpaideysi-katatethike-sti

Γ) Νέο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο

Κατατέθηκαν στη Βουλή. Δεν ασχολούμαι καθόλου με το ασφαλιστικό λόγω όγκου. Θα υπάρξει χωριστή ενημέρωση.

Το νέο φορολογικό όπως άλλωστε είχα αναφέρει από την ψήφιση του νέου μισθολογίου είναι αυτό που θα καθορίσει τους καθαρούς μισθούς.

Αυτό που προκύπτει μέσω των νέων φορολογικών κλιμάκων είναι η αύξηση φόρου για όλους τους εκπαιδευτικούς πράγμα που σημαίνει μείωση του μισθού μας από τη στιγμή της ψήφισης και εφαρμογής του μέσω της αύξησης των κρατήσεων φόρου. Επειδή η κράτηση αφορά όλα τα εισοδήματα του 2016 προφανώς θα γίνει και αναδρομικά από 1/1/2016 (άγνωστο σε πόσες δόσεις).

Επισυνάπτω το σύνδεσμο για το σχέδιο νόμου:

http://content-mcdn.feed.gr/pegasus/Multimedia/pdf/nomoshedio_asfalistiko_id29000148.pdf

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s