Ενημερωτικό 3/2016 του αιρετού στο ΠΥΣΠΕ ΡΟΔΟΠΗΣ Μακρυγιάννη Στέφανου: Σχετικά με την εφαρμογή του νέου μισθολόγιου

Ενημερωτικό 3o/ 2016 : Σχετικά με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου.

 Η εφαρμογή του νέου μισθολογίου θα γίνει από τη μισθοδοσία του Μάη. Πριν όμως από αυτό πρέπει να γίνει η κατάταξη όλων των υπαλλήλων στα νέα Μισθολογικά Κλιμάκια (ΜΚ) που βάσει του νόμου του νέου μισθολογίου είναι ανεξάρτητα από το βαθμό. Η διαδικασία που προτείνεται είναι η παρακάτω περιέχεται στη σελίδα 33 της εγκυκλίου που αφορά τις μεταβατικές διατάξεις εφαρμογής του νέου νόμου.

«Προκειμένου να διασφαλιστεί, στο μέτρο του δυνατού, η ορθή επανακατάταξη των υπαλλήλων που διέπονται από τις διατάξεις του κοινοποιούμενου νόμου στα νέα μισθολογικά κλιμάκια, συνιστάται, ως καλή πρακτική η συμπλήρωση Δελτίου Ατομικής Κατάταξης……………..Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία επανακατάταξης θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε εύλογο χρόνο με ευθύνη των Υπηρεσιών Διοικητικού/Προσωπικού και Οικονομικού.

Κατά την ως άνω διαδικασία εφιστάται η προσοχή των αρμόδιων Υπηρεσιών για το σωστό υπολογισμό της προϋπηρεσίας των υπαλλήλων, προκειμένου να αποφευχθούν λάθη που θα έχουν αντίκτυπο τόσο στον υπολογισμό της συνολικής υπηρεσίας του υπαλλήλου, όσο και των αποδοχών του.» 

To σχετικό υπόδειγμα Ατομικού Δελτίου Κατάταξης Υπαλλήλου βρίσκεται στις σελίδες 46-47 της ίδια εγκυκλίου. Εδώ θα βρείτε 

την εγκύκλιο (eggiklios 2.1015.ΔΕΠ.05_01_2016)ν4354   

το ΦΕΚ του νόμου του νέου μισθολογίου   ν.4354.2015 

Νέοι μισθοί έτοιμοι για νέες περικοπές!

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι ονομαστικοί μισθοί και τα αντίστοιχα καθαρά ποσά που θα προκύψουν μετά την επανακατάταξη  δε θα είναι αυτοί που θα φτάσουν στα χέρια μας: Η επερχόμενη αλλαγή της άμεσης φορολογίας (με μείωση του αφορολόγητου (τουλάχιστον στις 9000 ευρώ από 9500)  και αύξηση του συντελεστή φόρου από 20 στο 22% με ενσωμάτωση της εισφοράς αλληλεγγύης θα οδηγήσουν σε μείωση των καθαρών αποδοχών (χωρίς να ξέρουμε ακόμα το πόση θα είναι αφού αυτό εξαρτάται από το τελικό πολυνομοσχέδιο που θα κλείσει την αξιολόγηση του 3ου μνημονίου και θα έρθει στη βουλή). Οι διακηρυγμένοι στόχοι της κυβέρνησης και του κουαρτέτου των δανειστών τοκογλύφων περιλαμβάνουν νέα μέτρα 5,5δις ευρώ εκ των οποίων το 1,8 προέρχεται από την αύξηση της άμεσης φορολογίας (δηλαδή από τη μείωση των μισθών μας).

Αποδεικνύεται πως ενώ το 3ο μνημόνιο τρέχει μας «ράβουν» το κουστούμι του 4ου Συνένοχοι και συνεργάτες όλοι μαζί: ΕΕ και ΔΝΤ όσο και το εγχώριο πολιτικό προσωπικό του αστισμού: Από τη μια οι κυβερνώντες ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που δηλώνουν όπου σταθούν και όπου βρεθούν πως θέλουν να κλείσει η αξιολόγηση και διαπραγματεύονται όχι το αν θα περικοπούν εκ νέου τα εργατικά δικαιώματα αλλά που θα πέσει το βάρος των περικοπών (Αμεσοι φόροι; Έμμεσοι φόροι; Ασφαλιστικό; Εργασιακά;) ενώ όσο τηρούν τέτοια στάση το κουαρτέτο απαιτεί περισσότερα…

Από την άλλη όλο το μνημονιακό τόξο της αντιπολίτευσης παλιό και νέο (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, Λεβέντης) που αφού είτε ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο είτε δηλώνουν υπέρμαχοι της εφαρμογής του αντιπολιτεύονται πάνω στο ρυθμό (θέλουν ταχύτερο!) και την έκταση εφαρμογής του! Χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει πως χρειάζεται μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων, μείωση μισθών και επιβολή της αξιολόγησης στο δημόσιο!.

Ονειρική κατάσταση: Η συμπολίτευση διαπραγματεύεται πώς και πού θα μας πετσοκόψουν ενώ η αντιπολίτευση ασχολείται με το πόσο γρήγορα θα μας πετσοκόψουν και θέλει να συγκυβερνήσει για να επιταχύνει την πράξη….

Ώρα να σηκωθεί ο λαός, να πετάξει στο καλάθι της ιστορίας παλιούς και νέους εκμεταλλευτές και να διαχειριστεί μόνος του τον πλούτο που παράγει….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s