Ακόμα κενά στα σχολεία! Του αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Ροδόπης Μακρυγιάννη Στέφανου

Του αιρετού του ΠΥΣΠΕ Ροδόπης   ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Επικοινωνία : τηλ. 6974146227 (Cosmote), 6955658016 (Vodafone)  makrigiannisstefanos@gmail.com

 

        Αν και φτάσαμε στο μήνα Μάρτιο παραμένει σημαντικός ο αριθμός των κενών στο ΠΥΣΠΕ Ροδόπης. Αναλυτικότερα:  

          16 κενά δασκάλων εκ των οποίων 7 σε πρωινά τμήματα και 9 σε ολοήμερα, 2 κενά νηπιαγωγών, 2 κενά εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής, 1 κενό εκπαιδευτικού αγγλικής γλώσσας, 4 γερμανικής γλώσσας, 1 εικαστικών ,1 πληροφορικής, 1 ειδικής αγωγής και 5 κενά εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης.

          Σύνολο 33 κενά εκπαιδευτικών ενώ τελειώνει το 2ο τρίμηνο της χρονιάς! Αυτή ακριβώς είναι η εκπαίδευση των καιρό των μνημονίων παλιών και νέων. Κενά στα σχολεία με αποτέλεσμα την απώλεια χιλιάδων συνολικά διδακτικών ωρών και την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, σταθερά υποχρηματοδοτούμενα σχολεία, μηδενικοί μόνιμοι διορισμοί  αλλά κατά τα άλλα «εθνικός διάλογος» για την παιδεία!

          Την ίδια ώρα που τα κενά παραμένουν, που μαθητές έχουν για μεγάλο ή μικρό χρονικό διάστημα βρεθεί χωρίς εκπαιδευτικό, που χιλιάδες αναπληρωτές παραμένουν στην ομηρία έχει ήδη αποφασιστεί και υπογραφεί το πάγωμα των διορισμών μέχρι 31/12/2016! Η κυβέρνηση στα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων εμπαίζει εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές τάζοντας διορισμούς εάν και εφόσον τους εγκρίνει το κουαρτέτο των δανειστών τοκογλύφων!

Την ίδια ώρα στα πλαίσια του προσχηματικού διαλόγου για την παιδεία (προσχηματικός γιατί γίνεται στο υπόβαθρο του περιεχομένου του 3ου μνημονίου και της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ για την παιδεία και δεν μπορεί να υπερβεί τα δύο αυτά κείμενα όπως άλλωστε δήλωσε ο κ.Λιάκος) ο υπουργός Παιδείας κ.Φίλης στοχοποιεί ανερυθρίαστα τους εκπαιδευτικούς μιλώντας για την ανάγκη εξάντλησης του ωραρίου όλων των εκπαιδευτικών καθώς θεωρεί πως υπάρχει απώλεια ωρών που δηλώνονται ως….γραμματειακή υποστήριξη !

          Χαρακτηριστικά στο ΠΥΣΠΕ Ροδόπης η γραμματειακή υποστήριξη συνολικά είναι 2 ώρες! ενώ το σύνολο των κενών σε ώρες είναι: 33χ ( ΜΟ 22,5 ώρες ) = 743 ώρες την εβδομάδα. Ο κ.Φίλης,  όπως οι προκάτοχοί του, Αρβανιτόπουλος, Λοβέρδος και Διαμαντοπούλου, «ανακάλυψε» «λουφαδόρους» εκπαιδευτικούς.

          Οι εκπαιδευτικοί όχι μόνο καλύπτουν τα ωράρια τους, όχι μόνο με αυταπάρνηση και φιλότιμο λειτουργούν και υπερασπίζονται το δημόσιο σχολείο, αλλά πολύ περισσότερο αρκετοί βρίσκονται περιπλανώμενοι για αυτό σε 2-3 μέχρι και 6 σχολεία!

          Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, σταθερά συνεχίζουμε τον αγώνα για μαζικούς διορισμούς και την εκπαίδευση και το δημόσιο σχολειό των όλων, των ίσων, των διαφορετικών, με παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία, με επαρκή χρηματοδότηση, με εκπαιδευτικούς με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας.

         

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s