ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 12 ΑΙΡΕΤΟΥ ΠΥΣΠΕ: ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΕ ΥΠΕΡ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ – ΑΝΑΓΚΗ ΑΜΕΣΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Α) Σχετικά με τις υπηρεσιακές μεταβολές

Χθες συγκροτήθηκε η Επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας και έδωσε θετική γνωμοδότηση για την πραγματοποίηση υπηρεσιακών μεταβολών. Συνεπώς πλέον το ΠΥΣΠΕ μπορεί να συνεδριάσει και να πραγματοποιήσει τοποθετήσεις.

          O σχετικός σύνδεσμος του σκαναρισμένου εγγράφου : http://www.alfavita.gr/arthron/γνωμοδότηση-της-επιτροπής-του-στε-για-εξαίρεση-επί-της-αναστολής-προσλήψεων-κατά-την

Β) Σχετικά με τις υποβαθμίσεις και αναστολές σχολείων

Στο προηγούμενο ενημερωτικό μου (το 11ο) είχα αναφέρει πως η Διεύθυνση έχει αποφασίσει την αναστολή 3 σχολείων, ενώ σκέφτεται την αναστολή άλλων 3 και την υποβάθμιση άλλων 3 με τελικό «ισοζύγιο» την απώλεια 6 – 8 θέσεων εργασίας. Η υποβάθμιση/αναστολή σχολείων δεν αφορά μόνο το ζήτημα των απωλειών θέσεων εργασίας και την μνημονιακή λογιστική κοπτοραπτική των  κενών.

Αποτελεί και ξεκάθαρη κοροϊδία που δείχνει βαθιά περιφρόνηση απέναντι στους εκπαιδευτικούς των σχολείων αυτών: Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης αφού άφησε να περάσει η περίοδος των μεταθέσεων και η περίοδος των αποσπάσεων εντός ΠΥΣΠΕ μετά μας ανακοίνωσε προφορικά τα περί αναστολών/υποβαθμίσεων.

Δηλαδή αφού διασφάλισε πως οι εκπαιδευτικοί στα εν λόγω σχολεία δεν άσκησαν το δικαίωμά τους για μετάθεση ή για απόσπαση αποπειράται τώρα με αυτούς να φτιάξει μια δεξαμενή υπεράριθμων για να μπαλώσει τρύπες της μνημονιακής πολιτικής που η ίδια υπηρετεί και που διαλύει τα σχολεία!!!

Αποτελεί επιπρόσθετα και απύθμενου θράσους αδιαφορία απέναντι στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και στους οικογενειακούς προγραμματισμούς.

Χωρίς προειδοποίηση, χωρίς ενημέρωση, χωρίς συζήτηση με την τοπική κοινωνία ξαφνικά κάποια παιδιά θα βρουν το σχολείο τους κλειστό! Καμιά επίσημη ανακοίνωση δεν έχει γίνει ώστε οι γονείς τον παιδιών να βρεθούν προ εκπλήξεως και να αναγκαστούν να μεταφέρουν θέλοντας και μη, όπως όπως, τα παιδιά τους σε κάποιο άλλο σχολείο.

Πρέπει άμεσα μέχρι την Παρασκευή 4/9 το αργότερο:

α) Οι Σύλλογοι διδασκόντων των εν λόγω σχολείων να συνεδριάσουν και να συζητήσουν και με τις τοπικές κοινωνίες για μέτρα αποτροπής των υποβαθμίσεων – αναστολών.

β) Το Διοικητικό Συμβούλιου του Συλλόγου μας να συνεδριάσει χωρίς καθυστερήσεις και να αποφασίσει συγκεκριμένες δράσεις αντιμετώπισης του μπάχαλου που έχουν επιφέρει στη Δημόσια εκπαίδευση τα τρία μνημόνια καθώς και συγκεκριμένα συνδικαλιστικά μέτρα – δράσεις αποτροπής των ανστολών – υποβαθμίσεων. Τη σχετική πρόταση για συνεδρίαση έχω ήδη κάνει σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s