ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 7 ΑΙΡΕΤΟΥ ΠΥΣΠΕ – ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ – ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΕΝΑ

Ενημερωτικό 7ο : Συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ: Πραγματοποιήθηκε σήμερα 9/7/2015 συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ με θέματα όπως περιγράφονται παρακάτω.

Α) Αναγνώριση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών. Αναγνωρίστηκε η συνάφεια μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών συναδέλφου.

Β) Τελικός προσδιορισμός οργανικών κενών για τοποθετήσεις και έναρξη περιόδου αιτήσεων τοποθέτησης.  Προσδιορίστηκαν τα οργανικά κενά τα οποία είναι αυτά που είχα παρουσιάσει στο προηγούμενο ενημερωτικό με 5 επιπλέον κενά για ΠΕ 70.

Αρχίζει η διαδικασία αιτήσεων – δηλώσεων προτιμήσεων για τοποθέτηση από Παρασκευή 10/7 έως και Πέμπτη 16/7 (5 εργάσιμες ημέρες).

Δικαίωμα αίτησης  έχουν

~ όσοι/ες είχαν κάνει αίτηση μετάθεσης εντός ΠΥΣΠΕ (βελτίωση θέσης) είτε έχουν οργανική σε δημόσιο είτε σε μειονοτικό σχολείο του ΠΥΣΠΕ Ροδόπης

~ όσοι/ες βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ

~ όσοι/ες πήραν μετάθεση από άλλο ΠΥΣΠΕ

Ο νέος πίνακας κενών:

Κενές οργανικές Θέσεις ΠΕ70 Κενές οργανικές θέσεις ΠΕ 60
Δημοτικό Σχολείο Αριθμός κενών Νηπιαγωγείο Αριθμός κενών
1ο ΔΣ Κομοτηνής 2 Αμφίων 1
2ο ΔΣ Κομοτηνής 1 Βέννας 1
5ο ΔΣ Κομοτηνής 1 2ο Ιάσμου 2
6ο ΔΣ Κομοτηνής 5 12ο Κομοτηνής 1
7ο ΔΣ Κομοτηνής 1 14ο Κομοτηνής 1
11ο ΔΣ Κομοτηνής 1 15ο Κομοτηνής 1
12ο ΔΣ Κομοτηνής 1 Άρατου 1
ΔΣ Κοσμίου 1 Λαμπρού 1
ΔΣ Ξυλαγανής 2 Σώστη 1
ΔΣ Νέου Σιδηροχωρίου 2 Φαναρίου 1
Μειονοτικό ΔΣ Στυλαρίου 1 Κύμης 1
Μειονοτικό ΔΣ Σιδηράδων 1 Άνω Βυρσίνης 1
Μειονοτικό ΔΣ Άρατου 2 Ηφαίστου 1
Μειονοτικό ΔΣ Μυρτίσκης 1
Μειονοτικό ΔΣ Σαπών 1
Μειονοτικό ΔΣ Αμαξάδων 1
Μειονοτικό ΔΣ Αμφίων 1
Μειονοτικό ΔΣ Άνω Δροσινής 1
Μειονοτικό ΔΣ 1ο Ραγάδας 1
Μειονοτικό ΔΣ Μύστακα 1
Μειονοτικό Σχολείο Αγιοχωρίου 1
Μειονοτικό Σχολείο Βέννας 1
Μειονοτικό Σχολείο Πλαγιάς 1
Μειονοτικό Σχολείο Τσούκας 1
Σύνολο 32 Σύνολο 14

Αυτά προκύπτουν (τα 5 επιπλέον κενά) με την εφαρμογή διάταξης του νόμου 4310/2014 σύμφωνα με την οποία δεν μπορούν εκπαιδευτικοί μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας να κατέχουν οργανικές θέσεις και να διδάσκουν στο ελληνόγλωσσο πρόγραμμα των μειονοτικών σχολείων και τυχόν τέτοιοι εκπαιδευτικοί τίθενται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ δηλαδή χάνουν την οργανική τους θέση στα μειονοτικά σχολεία.

Τόσο εγώ όσο και ο συνάδελφος αιρετός του ΠΥΣΠΕ δηλώσαμε πως δεν υπερψηφίζουμε και καταγγέλλουμε την εφαρμογή της σχετικής διάταξης που την έχει καταγγείλει άλλωστε και ο Σύλλογός μας. Η εφαρμογή της διάταξης υπερψηφίστηκε με τις 3 ψήφους της Διοίκησης. Ο αιρετός του ΥΣΜΕ -που έχει καταργηθεί- και η αναπληρώτριά του (αμφότεροι της ΔΑΚΕ) που έχουν δικαίωμα παρακολούθησης της διαδικασίας χωρίς δικαίωμα ψήφου (και που τόσο τάχα κόπτονταν για τα δικαιώματα των συναδέλφων) ούτε καν παραβρέθηκαν στη διαδικασία.

Η εφαρμογή της διάταξης αυτής στις οργανικές τοποθετήσεις θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα.

Οι μειονοτικοί συνάδελφοι (είτε έχασαν την οργανική τους, είτε βρίσκονταν στη διάθεση, είτε πήραν μετάθεση από άλλο ΠΥΣΠΕ) δε θα έχουν δικαίωμα να δηλώσουν μειονοτικά σχολεία παρά μόνο δημόσια. Αυτό περιορίζει και τις πιθανότητες και των πλειονοτικών συναδέλφων να καταλάβουν οργανική θέση σε δημόσιο σχολείο. 

Είναι προφανές ότι η διάταξη αυτή που απαγορεύει σε μέλη της μειονότητας αποφοίτους των ΠΤΔΕ να διδάσκουν στο ελληνόγλωσσο πρόγραμμα των μειονοτικών σχολείων δεν αποτελεί μόνο μνημείο διάκρισης και ρατσισμού.

Είναι επιπλέον αντιεπιστημονική και αντιεκπαιδευτική καθώς απαγορεύει  στους μειονοτικούς συναδέλφους να διδάσκουν ελληνικά στο μειονοτικό σχολείο αλλά όχι στο δημόσιο!  Δηλαδή δεν αμφισβητούν την ικανότητά τους να διδάξουν ελληνικά  (πως θα μπορούσαν άλλωστε αφού είναι απόφοιτοι ΠΤΔΕ;) αλλά απλά δε τους θέλουν στο μειονοτικό σχολείο!

Κάποιοι  δε θέλουν οι εκπαιδευτικοί του ελληνόγλωσσου προγράμματος να καταλαβαίνουν τη μητρική γλώσσα των μαθητών, ώστε να τους κατανοούν, να μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί τους ευκολότερα και να καλύψουν αμεσότερα τις μορφωτικές ανάγκες τους. Δε θέλουν να βλέπουν οι μειονοτικοί μαθητές μειονοτικούς εκπαιδευτικούς που έσπασαν ταξικούς και εθνικιστικούς φραγμούς και διέρρηξαν την καλλιεργούμενη από διάφορους κύκλους εχθρότητα μεταξύ πλειονότητας και μειονότητας.

Επιπρόσθετα αποτελεί καθαρή περιφρόνηση των οικογενειακών αναγκών και της οικονομικής στενότητας των εκπαιδευτικών τόσο της πλειονότητας όσο και της μειονότητας αφού θα αναγκάσει αριθμό μειονοτικών εκπαιδευτικών να μετακινείται από χωριά στην πόλη της Κομοτηνής αλλά και το αντίθετο δηλαδή θα υπάρξει αριθμός πλειονοτικών εκπαιδευτικών που θα αναγκαστούν να μετακινούνται από την Κομοτηνή σε χωριά

!!!  Όποιος συνάδελφος-σα θα ήθελε να ενημερώνεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού απευθείας στο mail του ας μου στείλει ένα κενό μήνυμα με τίτλο «Καλοκαιρινή ενημέρωση» στο ταχυδρομείο μου: makrigiannisstefanos@gmail.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s