ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΡΑ!

Οι Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις κατέθεσαν πρόταση για άμεση σύγκλιση του ΔΣ της ΔΟΕ και άμεση απεργιακή απάντηση στη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης από τις 8/10/2011 ημέρα Σάββατο. Ζήτησαν δηλαδή να συνεδριάσει η ΔΟΕ μέσα στο Σαββατοκύριακο που μας πέρασε καθώς οι εξελίξεις είναι ταχύτατες.

Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο λαιμητόμος για το μισθολόγιο, την εφεδρεία και τη διάλυση των συλλογικών συμβάσεων κατατέθηκε ήδη στην Επιτροπή Οικονομικών Θεμάτων της Βουλής με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Με τη διαδικασία αυτή είναι εξαιρετικά πιθανό να πάει για ψήφιση ακόμα και στις 17-18 Οκτωβρίου πριν δηλαδή την 24ώρη πανεργατική απεργία της 19 Οκτώβρη. Η κυβέρνηση σκοπεύει στο να ψηφιστεί το νομοσχέδιο με όσο το δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις. Επιχειρεί να «προλάβει» την οργάνωση των οποιονδήποτε κινητοποιήσεων.

Δυστυχώς η πλειοψηφία ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ της ΔΟΕ όχι μόνο φαίνεται πως δεν αγωνιά με τους εκπαιδευτικούς αλλά ρίχνει λάδι στο μύλο των κυβερνητικών σχεδίων.

ΠΑΣΚ ΔΑΚΕ αρνήθηκαν να συνεδριάσουν μέσα στο Σαββατοκύριακο και μετέφεραν τη συνεδρίαση του ΔΣ ΔΟΕ για την Τετάρτη 12/10 έτσι ώστε ουσιαστικά να χαθεί και ολόκληρη η βδομάδα που διανύουμε χωρίς καμία κινητοποίηση πέραν κάποιων συλλαλητηρίων που είχαν ήδη εξαγγελθεί στην Αθήνα μόνο με δίωρες στάσεις εργασίας!

Πετάνε το μπαλάκι στην ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωση της 10/10/2011 έτσι ώστε να «ξεφορτωθούν» το βάρος μια απόφασης για αγώνα διάρκειας οι ίδιοι ( μην κακοχαρακτηριστούν και από τους υπουργούς που χειροκροτούσαν τα προηγούμενα χρόνια!)

Ταυτόχρονα παίζοντάς το «αποφασισμένοι» κυκλοφορούν προτάσεις στο διαδίκτυο (η ΠΑΣΚ) για απεργίες διαρκείας που ποτέ δεν κατέθεσαν στο ΔΣ της ΔΟΕ που δεν έγινε με δική τους ευθύνη! Αλλά και σε αυτές τις προτάσεις μεταφέρουν την όποια απάντηση στο νομοσχέδιο μετά τις ημερομηνίες ψήφισής του δηλαδή μας δουλεύουν κανονικά.

Ακόμα και στο ενημερωτικό για το μισθολόγιο που στάλθηκε στα σχολεία από τη ΔΟΕ τα νούμερα είναι «ελαφρά» (αλλά όχι τυχαία) λάθος προς τα πάνω για  να μετριαστεί η αίσθηση της σφαγής ιδιαίτερα στους συναδέλφους που βρίσκονται στα μεγάλα κλιμάκια.

Αλλά και σε όλα τα υπουργεία που βρίσκονται υπό κατάληψη από τους εργαζόμενους οι ηγεσίες των ΠΑΣΚ/ΔΑΚΕ «παρακολουθούν». Χαρακτηριστικά η συνέλευση των εργαζόμενων του ίδιου του ΥΠΒΜΘ στο προαύλιο του υπουργείου (αλλά και η κατάληψη του υπουργείου στις 10/10/2011) που αποφάσισαν έγιναν χωρίς τη συμμετοχή των εκλεγμένων στο αντίστοιχο σωματείο στελεχών των ΠΑΣΚ/ΔΑΚΕ.

Είναι απολύτως ξεκάθαρο πως ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ σήμερα εμφανίζονται σαν γιαλαντζί αγωνιστές μόνο και μόνο για να μη χάσουν κάθε επαφή με την απολύτως οργισμένη εργαζόμενη πλειοψηφία. Δρουν παρελκυστικά και επιχειρούν να καθυστερήσουν την έναρξη των οποιωνδήποτε κινητοποιήσεων γιατί φοβούνται την οργή του λαού που μπορεί να ξεσπάσει. Δεν έχουν πολιτικές απαντήσεις γιατί υπηρετούν την πολιτική των κυβερνήσεών τους (παλιών, τωρινής και επίδοξων), την πολιτική του λιγότερου δημόσιου, την πολιτική της φτώχειας, της ανασφάλειας και της ανεργίας, την πολιτική ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου. Για αυτό αρνούνται οποιαδήποτε πράξη ανυπακοής που μπορεί να ανατρέψει την αντεργατική πολιτική (πχ άρνηση πληρωμής των χαρατσιών) και αρκούνται το πολύ πολύ σε διάφορων ειδών διαμαρτυρίες.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

Να αποφασιστούν κινητοποιήσεις τώρα – άμεσα και με χρονικό ορίζοντα έναρξης το αργότερο την 17/10/2011. Στην κατεύθυνση αυτή ζητάμε άμεση συνεδρίαση και του ΔΣ του Συλλόγου μας και έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας μέχρι την Παρασκευή 14/10/2011.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s