ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ – ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ!

Η κυβέρνηση εφαρμόζοντας την πολιτική του μνημονίου, ετοιμάζεται να προχωρήσει σε ένα κρίσιμο γύρο σαρωτικών συγχωνεύσεων – καταργήσεων σχολείων και συμπτύξεων τμημάτων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της εκπαίδευσης. Ήδη, οι προτάσεις των προϊσταμένων γραφείων και σχολικών συμβούλων, απόρρητες σαν στρατιωτικό – κρατικό μυστικό, προετοιμάζουν το έδαφος για να υλοποιηθεί με ταχύτατους ρυθμούς η πιο θεαματική διαδικασία αποδόμησης του δημόσιου σχολείου.

Τι προωθούν :

Ø Συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων και νηπιαγωγείων

Ø Συμπτύξεις τμημάτων ώστε να δημιουργηθούν πληθωρικά τμήματα

Ø Καταργήσεις των γραφείων και μεταφορά των αρμοδιοτήτων σε υπερ-διευθυντές σχολείων με τη διαμόρφωση ενός ασφυκτικού και αυταρχικού διοικητικού πλαισίου

Ø Περισσότερους σχολικούς συμβούλους με μικρότερες περιφέρειες ώστε να αναλάβουν ρόλο επιθεωρητή

Ø Ένταξη των πολυθέσιων σχολείων που θα προκύψουν στο αποτυχημένο και αντιεκπαιδευτικό μοντέλο των 800 σχολείων αναμορφωμένου προγράμματος

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τη βελτίωση του δημόσιου σχολείου ; Καμία ! Πολύ απλά αποτελούν εφαρμογή της πολιτικής διάλυσης της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, οικοδόμησης ενός φθηνού, αυταρχικού σχολείου που θα καθηλώνει τη ζωντανή εκπαίδευση στα μέτρα του Δ.Ν.Τ., ενός σχολείου που θα εξαθλιώνει οικονομικά τους εκπαιδευτικούς, αλλά θα ξοδεύει δις για χοντρά ευρωπαϊκά πακέτα επιμόρφωσης που θα απορροφώνται από επιτήδειους. Εντάσσονται στην ίδια αντιεκπαιδευτική αντίληψη με τη διάλυση του Ο.Ε.Δ.Β. και του Ο.Σ.Κ., τη δραστική μείωση των λειτουργικών δαπανών των σχολείων, την αποδόμηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τα μέτρα αυτά μας αφορούν όλους : τους συναδέλφους που θα «περισσέψουν» και θα περιφέρονται αναζητώντας οργανική θέση, τους αναπληρωτές που καταδικάζονται στην αδιοριστία, τους γονείς που θα στείλουν τα παιδιά τους σε διαλυμένα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, τους μαθητές που θα στοιβάζονται σε πληθωρικά τμήματα.

Κανένας εκπαιδευτικός – γονιός – μαθητής δεν θα μείνει στο απυρόβλητο αυτής της επίθεσης.

Οι συνάδελφοι που οι οργανικές τους θέσεις θα καταργηθούν απειλούνται ακόμα και με απόλυση αν αυτό αποφασίσουν οι υλοποιητές του μνημόνιου αφού υπάρχει έτοιμη σχετική νομική διάταξη σχετικά με υπαλλήλους στο δημόσιο που οι οργανικές τους θέσεις καταργούνται.

Συνάδελφοι οι στιγμές είναι κρίσιμες. Συμμετέχουμε μαζικά :

στη δίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 14/1

στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης (στις 13:00 στο ΕΠΑΛ Κομοτηνής στην είσοδο από Αλεξανδρούπολη)

· Για να μην χαθεί καμιά οργανική θέση συναδέλφου και σε κανένα σχολείο.

· Για να διασφαλίσουμε πως οι μαθητές μας δε θα φοιτούν σε πολυπληθή τμήματα και θα έχει ο καθένας τους τον διδακτικό χρόνο που έχει ανάγκη.

· Για να διεκδικήσουμε αναλογία μαθητών 1/20 γενικά και 1/15 σε νηπιαγωγεία Α & Β Δημοτικού και στα μειονοτικά σχολεία, και οργανικότητες που θα καθορίζονται βάσει αυτής της αναλογίας.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ, ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ,ΤΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s