ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΒΑΖΟΥΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗ ΖΩΗ

10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΑ  

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 10:00 π.μ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, Ε.Ε., ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΜΜΕ

Από το διάγγελμα του πρωθυπουργού στις 2/2:

«…Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πάρει όλα τα μέτρα, αυτά που χρειάζονται, για να αποτρέψουμε αυτό τον κίνδυνο… οι έχοντες και κατέχοντες θα κληθούν να συμβάλουν περισσότερο στα φορολογικά έσοδα, σύμφωνα με την αυξημένη φοροδοτική τους ικανότητα…

Εμάς θεωρεί κατέχοντες η κυβέρνηση γιατί αμέσως μετά ο πρωθυπουργός ανακοινώνει: «…για την φετινή χρονιά δεν μπορεί να δοθούν αυξήσεις, πέραν της μισθολογικής ωρίμανσης, ενώ ταυτόχρονα θα προχωρήσουμε στη μείωση του συνολικού κονδυλίου για τα επιδόματα κατά 10%, προστατεύοντας όμως παράλληλα τους χαμηλόμισθους…» Πάγωσαν ΟΛΟΙ οι μισθοί, μειώνονται οι ονομαστικές αποδοχές. Με πράσινη κυβέρνηση φέτος και μπλε πέρσι, οι μισθοί μας στην κατάψυξη.

Οι συνήθεις «κατέχοντες» θα λουστούμε και την αύξηση στους φόρους στα καύσιμα που θα σημάνει αύξηση των τιμών σε όλα τα ειδών μαζικής κατανάλωσης

Από το διάγγελμα του πρωθυπουργού: «…Ξέρουμε ότι πολλά από αυτά τα μέτρα θα αποδώσουν, αλλά θα αποδώσουν το 2011, είναι όμως επιτακτική ανάγκη, να διασφαλίσουμε ότι το 2010 θα έχουμε και άμεση και πραγματική αύξηση των εσόδων, γι’ αυτό στο φορολογικό νομοσχέδιο θα συμπεριληφθεί και μια αύξηση του φόρου στα καύσιμα…»

Η βόμβα έσκασε στο ασφαλιστικό!!! 

Από το διάγγελμα του πρωθυπουργού: «…ήλθε η ώρα να πάρουμε και στην Ελλάδα γενναίες αποφάσεις, όπως έκαναν κι άλλες χώρες της ΕΕ, η βιωσιμότητα και η δικαιοσύνη του συστήματος περνά και από την αύξηση ορίων ηλικίας, καθώς αυξάνεται και το προσδόκιμο ζωής…»

Η κυβέρνηση επανεξετάζει:

«Τα ειδικά όρια (όχι το 65ο έτος) των εργαζομένων στο Δημόσιο και τα Σώματα Ασφαλείας. Η συνταξιοδότηση με 35ετία στο 58ο έτος θα καταργηθεί και θα συνδεθεί με το 60ο όπως στον ιδιωτικό τομέα. Για τους εισελθόντες προ του 1983 η συνταξιοδότηση (με 35ετία) θα συνδυαστεί και με όριο ηλικίας.

Η συνταξιοδότηση με 37 έτη θα συνδυαστεί με όριο ηλικίας (μεταξύ 58ου και 60ου).  Τα μεταβατικά όρια θα γίνουν πιο σφιχτά (π.χ. για τις γυναίκες δημοσίους υπαλλήλους θα ξεκινήσει όχι από το 2013 αλλά νωρίτερα, ενώ και η εξίσωση θα γίνει πιο βιαστικά: ένα έτος επιπλέον κάθε χρόνο και όχι ανά εξάμηνο. Η γενιά των 40άρηδων (εισελθόντος από 1/1/1983 και μέχρι το 1992) θα υποστούν τις μεγαλύτερες αυξήσεις στα όρια, με τον συνδυασμό της 35ετίας με το 62ο έτος».

Από Ελευθεροτυπία 4/2

Αν υλοποιηθούν οι επιδιώξεις της κυβέρνησης τότε κατά πάσα πιθανότητα:

  • Θα χαθεί η δυνατότητα των εκπαιδευτικών για συνταξιοδότηση με 30 έτη προϋπηρεσία
  • Θα μπει όριο ηλικίας περίπου τα 60 χρόνια για συνταξιοδότηση με 37 έτη προϋπηρεσίας (σήμερα χωρίς όριο ηλικίας)
  • Όποιος βγαίνει με 35 έτη προϋπηρεσίας θα πρέπει να είναι 60 χρονών για όσους είναι πριν το 1983 (σήμερα χωρίς όριο ηλικίας) και σταδιακά 62 για όσους είναι πριν το 1993 (σήμερα στα 58 χρόνια)
  • Θα καταργηθούν οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις των γυναικών.
  • Αμφισβητείται με σαφήνεια η 5ετία ως περίοδος εφαρμογής και κανείς δεν γνωρίζει σε πια θέση μπορεί να βρεθούν ξαφνικά οι εκπαιδευτικοί που έχουν θεμελιώσει κάποιο από τα παραπάνω ασφαλιστικά δικαιώματα, πολύ δε περισσότερο οι γυναίκες που η εξίσωση τις φέρνει σε εξαιρετικά δυσμενή θέση.

Νοσηρή λογική! Όσο αυξάνεται το προσδόκιμο ζωής τόσο μειώνεται η σύνταξη και αυξάνονται τα όρια ηλικίας. Δηλαδή για να πάρουμε αυξήσεις πρέπει να …..πεθαίνουμε νωρίτερα!

Κοινοβουλευτικός ολοκληρωτισμός οι δηλώσεις για τις απεργίες

 «…Δεν έχουμε τα περιθώρια ως έθνος ως λαός να αντέξουμε παρατεταμένα μπλόκα, απεργίες και στάσεις…»

Προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων στη συνείδηση της κοινωνικής πλειοψηφίας προσπαθεί να περάσει ο πρωθυπουργός με τις δηλώσεις του. Ανθέλληνες λοιπόν, οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται, απεργούν, διαδηλώνουν, για να αποτρέψουν τη σφαγή τους στα σύγχρονα σφαγεία των Βρυξελών και των Αθηνών.

Να ποιοι είναι οι ωφελημένοι και σύμμαχοι της κυβέρνησης στην «εθνική της» προσπάθεια:

Γερή αβάντα από ΣΕΒ

Πλάτες έβαλε ακόμη μια φορά ο ΣΕΒ στην κυβέρνηση, στηρίζοντας τα μέτρα και αναλαμβάνοντας επαφές ενημέρωσης επιχειρηματικών φορέων της ευρωζώνης για την πραγματική κατάσταση στην Ελλάδα και τις προοπτικές της οικονομίας της.

Σε δηλώσεις του, μετά την άκαρπη συνάντηση με τη ΓΣΕΕ για την Εθνική Συλλογική Σύμβαση, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, θέλοντας να προβάλει την αναγκαιότητα των μέτρων, μίλησε για «νεοελληνικό δράμα» που δεν πρέπει να διαιωνιστεί και για τις αναγκαίες θυσίες που πρέπει να «υποστούμε όλοι μέχρι να ξανασταθούμε στα πόδια μας». Εθεσε δε δίλημμα αντίστοιχο με του Γ. Παπανδρέου, ως αρχηγού της αντιπολίτευσης («ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε»)…

Ελευθεροτυπία 4/2

 Ο διεθνής τύπος αναφέρεται στον κίνδυνο κοινωνικής έκρηξης

Διαφθορά πολιτικών και κίνδυνος κοινωνικής έκρηξης

Μέσα ευλογούν, έξω ανησυχούν, είναι επιγραμματικά το συμπέρασμα ρεπορτάζ του πρακτορείου Ρόιτερ στους δρόμους της Αθήνας. «Το ελληνικό σχέδιο λιτότητας μπορεί να κέρδισε τις ευλογίες της Κομισιόν, αλλά στους δρόμους της Αθήνας λίγοι είναι αυτοί που επιχαίρουν για την προοπτική μακροχρόνιου σφιξίματος της ζώνης», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανταποκρίτριά του.

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΨΕΥΣΟΥΜΕ : ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

10 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !

1400 ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s