Πρόταση & κριτήρια για συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Π.Ε ΡΟΔΟΠΗΣ

Για τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα

Κατατέθηκε για τα πρακτικά στη συνεδρίαση ΔΣ την 26η Οκτωβρίου 2009

 Θεωρούμε την συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα και την κατανομή των επιμέρους θέσεων σε αυτό πολιτικοσυνδικαλιστική διαδικασία γιατί :

~ το Διοικητικό Συμβούλιο πρέπει να υλοποιήσει τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων, να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τις ανάγκες των συναδέλφων, των μαθητών και κατ΄ επέκταση όλης της κοινωνίας.

~ να εξασφαλίσει το δικαίωμα δημοκρατικής έκφρασης και συμμετοχής σε κάθε μέλος του συλλόγου μας.

~ να παράγει πολιτικό λόγο για τα επίδικα ζητήματα και να μην τα αντιμετωπίζει μηχανιστικά και διαχειριστικά.

~ να συνεισφέρει στην ανάπτυξη των αγώνων από τη βάση των εκπαιδευτικών για ρήξη κι ανατροπή αυτής της πολιτικής, της αποκάλυψης και του μπλοκαρίσματος κάθε προσπάθειας απεμπόλησης των συμφερόντων των εκπαιδευτικών και χειροτέρευσης της θέσης τους.

            Με αυτή τη λογική συμμετέχουμε στις διαδικασίες για την εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου και με την ίδια θα λογική θα συζητήσουμε σχετικά με τη συγκρότησή του σε σώμα. Θεωρούμε πως έχουμε θέση στο προεδρείο του Διοικητικού Συμβουλίου εφόσον πληρούνται μια σειρά πολιτικοσυνδικαλιστικών κριτηρίων:

~ Πως το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα υλοποιήσει άμεσα (από την  επόμενη τακτική του συνεδρίαση) τις αποφάσεις των ΓΣ του Συλλόγου για την ίδρυση και λειτουργία απεργιακού ταμείου του Συλλόγου.

~ Πως το νέο ΔΣ θα κινηθεί πολιτικά στην υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν και καθολικής εκπαίδευσης, διεκδικώντας ενιαίο 12χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική δημόσια δωρεάν προσχολική αγωγή, δημόσια δωρεάν ενιαία πανεπιστημιακή εκπαίδευση για όλους χωρίς ταξικούς και εξεταστικούς φραγμούς και καμιά εμπορευματοποίηση – επιχειρηματικοποίηση της εκπαίδευσης.

~  Πως το νέο ΔΣ θα κινηθεί πολιτικά στην κατεύθυνση της διεκδίκησης των αιτημάτων της μεγάλης απεργίας του 2006 για 1400 καθαρά βασικό μισθό στον πρωτοδιόριστο, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας εφ΄ όλης της ύλης, αρχικό διδακτικό ωράριο όλων των εκπαιδευτικών στις 21 ώρες, μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών για κάθε εκπαιδευτικό έργο, ανυπακοή και κατάργηση των νομικών πλαισίων της αξιολόγησης – χειραγώγησης – πειθάρχησης (καθηκοντολόγιο, ν.2986, νέος ΔΥΚ, αποφάσεις υποχρεωτικότητας προγραμμάτων κ.τ.λ).

~ Πως το νέο ΔΣ θα κινηθεί άμεσα αγωνιστικά διαμορφώνοντας πρόγραμμα δράσης με συγκεκριμένες κινητοποιήσεις (απεργιακές και/ή άλλες) για την προώθηση των παραπάνω σε τοπικό επίπεδο και άμεσα στην κατεύθυνση της μετατροπής των ωρομισθίων σε αναπληρωτές και της ίδρυσης (και λειτουργίας των υπαρχόντων) νηπιαγωγείων στα χωριά του νομού αλλά και στην πόλη.

~ Πως το νέο ΔΣ θα αφήσει πίσω στο παρελθόν κάθε αντίληψη λειτουργίας του ως πειθαρχικό όργανο ενάντια στις εκάστοτε μειοψηφίες. Πως στα πρακτικά των συνεδριάσεων θα γίνεται παράθεση όλων των διαφορετικών απόψεων που αναπτύχθηκαν.

~  Πως το νέο ΔΣ θα επιχειρήσει την συμμετοχή των συναδέλφων στα δρώμενα του συλλόγου με άμεση και εκ νέου συγκρότηση ομάδων εργασίας για μια σειρά ζητήματα (ενημέρωση, νηπιαγωγεία, μειονοτική εκπαίδευση, πολιτιστικά κ.α.) και θα παρέχει τα μέσα που διαθέτει ο σύλλογος σε κάθε μέλος του για συνδικαλιστική χρήση.

Τα παραπάνω κριτήρια είναι διαρκή, είναι πολιτικά και σε καμιά περίπτωση προσωπικά, και θέτουν ένα ευρύ πλαίσιο λειτουργίας του συλλόγου μας, ένα πλαίσιο που χωρά όλους εφόσον τα παραπάνω αιτήματα είναι κοινά.

Σε κάθε περίπτωση πάντως όπως έχει αποδειχθεί και την προηγούμενη διετία τα υπόλοιπα και απλά λειτουργικά ζητήματα (π.χ) η κατανομή των στοιχειωδών εργασιών διαχείρισης, δεν χρειάζονται τίτλους για να αντιμετωπιστούν και σε αυτά συνεισφέραμε ούτως ή άλλως. Θυμίζουμε πως επειδή η διασπορά των μελών του συλλόγου είναι μεγάλη και τα μέλη του έχουν περάσει τα 700 είχαμε προτείνει στην καταστατική αλλαγή να μετατραπεί το ΔΣ σε 9 μελές, πρόταση που καταθέτουμε ξανά για την επόμενη εκλογική διαδικασία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s