Μια πρόταση προγράμματος δράσης για το Σύλλογο

~ Δημιουργία και άμεση λειτουργία Απεργιακού Ταμείου. (Θα καταθέσουμε χωριστή αναλυτική πρόταση)

~ Δημιουργία ομάδας ενεργών ενημερωτών που σε συνεργασία με το ΔΣ θα λειτουργεί ως αναμεταδότης της ενημέρωσης.

~ Ενημερωτικά κείμενα του ΔΣ πολιτικού λόγου και περιεχομένου όχι απλά τηλεγραφικές ανακοινώσεις.

~ Έναρξη συντονισμού με όλα τα Α/βάθμια σωματεία του νομού (Συλλόγους γονέων, φοιτητικούς συλλόγους, άλλους συλλόγους του δημοσίου υπό το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, συλλόγους εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.

~ Γράμμα στους γονείς για περιγραφή των θέσεων μας για τα ζητήματα παιδείας, εργασίας και οικονομίας με στόχο ένα βήμα στη συγκρότηση του μετώπου παιδείας εργασίας. Ο Σύλλογος καλεί τους Συλλόγους γονέων σε συζήτηση για τα θέματα παιδείας.

~ Κόκκινη γραμμή η ύπαρξη ωρομισθίων, κενών ή ανεπιθύμητων υπερωριών στα σχολεία. Στάσεις εργασίας, παραστάσεις διαμαρτυρίας,, με μπλοκάρισμα της διεύθυνσης και της νομαρχίας εάν χρειαστεί        για    προσλήψεις αναπληρωτών για όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό έργο έως την 17 Νοέμβρη

~ Απονομιμοποίηση του αναξιόπιστου συνεδρίου της ΔΟΕ στο Καρπενήσι για τα νέα βιβλία με δημοσιεύσεις στον τύπο και συνέντευξη τύπου.

~ Αποφασίζουμε και ζητάμε την άμεση αποχώρηση της ΔΟΕ από τον προσχηματικό διάλογο μέχρι την     ικανοποίηση των βασικών μισθολογικών εργασιών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας: 1400 πρώτος μισθός, σύνταξη πλήρης στα 30 χρόνια, ωράριο στα επίπεδα της Β΄βάθμιας.

~ Συγκρότηση ομάδων εργασίας στο σύλλογο όπως προβλέπεται και από το καταστατικό μας για ζητήματα νηπιαγωγείων, μειονοτική εκπαίδευση, πολιτιστικές δραστηριότητες (και για όποιο άλλο θέμα…)

~ Μπλοκάρισμα με μαζική διαμαρτυρία της διαδικασίας συνέντευξης για μετάθεση στα μ/κα και απαίτηση για χρήση των κριτηρίων μετάθεσης που χρησιμοποιούνται για όλες τις μεταθέσεις. 

~ Άμεσο κάλεσμα και αρχή λειτουργίας ομάδων εργασίας συναδέλφων για μια σειρά από ζητήματα σε      συντονισμό με το νέο ΔΣ. (προσχολική αγωγή, παιδαγωγικά θέματα, μειονοτική εκπαίδευση).

~ Κινητοποίηση σε συνεργασία με τους γονείς για ίδρυση νηπιαγωγείων όπου υπάρχει ανάγκη και           ενσωμάτωση των υπαρχόντων νηπιαγωγείων των διαφόρων φορέων που λειτουργούν στην περιοχή στο ΥΠΕΠΘ.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ των ΓΣ και του ΔΣ

Θεωρούμε το ΔΣ πρώτα από όλα εκτελεστικό όργανο των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων και  αποφασιστικό όργανο για τα υπόλοιπα που προκύπτουν. Αποφασίζουμε πως :

           Η ημερήσια διάταξη των ΓΣ (όπως και του ΔΣ) πρέπει να καθορίζεται βάσει προτάσεων όλων των μελών του Συλλόγου . Η συζήτηση γίνεται με τοποθετήσεις παρατάξεων όχι πάνω από 5 λεπτά για κάθε θέμα και χρόνο στους συναδέλφους για να μιλήσουν.

Η πραγματοποίηση κάθε ΔΣ και της ημερήσιας διάταξής του γίνεται γνωστή κάθε φορά σε όλους τους συναδέλφους με ενημερωτικό και όποιος συνάδελφος θέλει μπορεί να έρθει και να βάλει θέμα συζήτησης που θα συζητείται προ ημερήσιας διατάξεως.

Η υλικοτεχνική υποδομή που έχει ο σύλλογος στη διάθεσή του είναι και στη διάθεση κάθε μέλους του αλλά όχι για εμπορικούς σκοπούς.  Το γραφείο είναι του Συλλόγου όχι του ΔΣ

Τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΔΣ αποστέλλονται με mail στα σχολεία και περιλαμβάνουν και τις απόψεις των συμμετεχόντων για κάθε θέμα εκτός των αποφάσεων προκειμένου να ενημερώνονται αναλυτικά και σφαιρικά όλα τα μέλη του συλλόγου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s