Νέε συνάδελφε, η τοποθέτηση είναι δικαίωμά σου!

Τι προβλέπεται

          Οι νεοδιοριζόμενοι τοποθετούνται προσωρινά σε σχολικές μονάδες της περιοχής διορισμού με απόφαση των προϊσταμένων των οικείων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης ύστερα από πρόταση του οικείου Περιφερειακού Συμβουλίου. Για το σκοπό αυτό οι Διευθυντές Εκπαίδευσης  ανακοινώνουν τις κενές θέσεις των σχολείων και καλούν τους νεοδιορισθέντες να υποβάλουν δήλωση προτίμησης προσωρινής τοποθέτησης. Σε περίπτωση που οι ίδιες θέσεις ζητούνται από περισσότερους υποψήφιους προτιμώνται κατά σειρά όσοι έχουν τις περισσότερες μονάδες τοποθέτησης από οικογενειακούς λόγους, συνυπηρέτηση και εντοπιότητα.

          Αντίστοιχη είναι και η διαδικασία τοποθετήσεων αναπληρωτών η οποία γίνεται από τον διευθυντή εκπαίδευσης ο οποίος πρέπει να υπολογίσει τα μόρια των αναπληρωτών και τους οικογενειακούς τους λόγους. Προηγούνται στην τοποθέτηση οι έγγαμοι και έχοντες παιδιά. Μεταξύ αναπληρωτών με ίσα μόρια προηγούνται οι έχοντες εντοπιότητα.

Για όλα αυτά υπάρχει η αντίστοιχη νομοθεσία και εγκύκλιοι και μπορείται να να κατεβάσετε.Εγκύκλιος ΥΠΕΠΘ για τοποθέτηση νεοδιοριζόμενων  , Εγκύκλιος ΥΠΕΠΘ για τοποθετήσεις αναπληρωτών, Γενικό νομικό πλαίσιο (ΠΔ 100_97)

Κατά συνέπεια

~ Κάθε νεοδιοριζόμενος/η έχει δικαίωμα να του γνωστοποιηθούν όλα τα κενά της περιοχής διορισμού.  Κάθε απόκρυψη κενών από πλευράς διοίκησης είναι απολύτως παράνομη. Κάθε νεοδιοριζόμενος/η έχει δικαίωμα να μάθει όχι μόνο που τοποθετήθηκε αλλά και την σειρά κατάταξης των υπόλοιπων νεοδιοριζόμενων και τις τοποθετήσεις τους. Τα ίδια ακριβώς

~ Είναι υποχρεωμένες οι διευθύνσεις εκπαίδευσης να ανακοινώνουν όλα τα κενά, να ανακοινώνουν τους πίνακες τοποθετήσεων με τα μόρια του καθενός και να εξετάσουν τυχόν ενστάσεις.

~ Κάθε νεοδιοριζόμενος/η έχει δικαίωμα να κάνει ένστασή στην απόφαση τοποθετήσεων εάν θεωρεί ότι αδικήθηκε ή ότι δεν του γνωστοποιήθηκαν όλα τα κενά.(τα ίδια ισχύουν και για τους αναπληρωτές).                          

Επιπλέον διεκδικούμε

~ Μαζικούς διορισμούς  εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων με μοναδικό κριτήριο το χρόνο λήψης πτυχίου. Κατάργηση του ΑΣΕΠ και της ωρομισθίας.

~ Οργανικές θέσεις στα σχολεία όλες οι αναγκαίες για το εκπαιδευτικό έργο θέσεις με μη λογιστικό τρόπο. Αναλογία μαθητών 1/15 σε νηπιαγωγείο, Α & Β Δημοτικού, 1/20 στις υπόλοιπες τάξεις.  Οι σύλλογοι διδασκόντων να αποφασίζουν πόσα είναι τα κενά στο σχολείο.

Δεν συμβιβαζόμαστε στις τοποθετήσεις

          Διεκδικούμε σταθερά τη δίκαιοσύνη στις τοποθετήσεις. Διεκδικούμε να αναρτηθεί κατάσταση με όλους τους τοποθετηθέντες και τα μόριά τους δίπλα.  Καταγγέλλουμε κάθε παράνομη προσπάθεια απόκρυψης κενού  και ενημερώνουμε τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων μας για αυτό.

Η δίκαιη τοποθέτησή μας είναι δικαίωμα και όχι εξυπηρέτηση. Αδιαφορούμε για της υποσχέσεις διάφορων που θέλουν να μας πουλήσουν εκδούλευση τάζοντάς μας μια καλή τοποθέτηση. Καταγγέλλουμε τυχόν προσπάθειες διαπλοκής στελεχών η συνδικαλιστών με αντικείμενο τις τοποθετήσεις.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s