Απεργία 2 Απριλίου

Κάτω η πολιτική της κοινωνικής λεηλασίας

Πολλοί λόγοι συνάδελφε για να απεργήσεις ετούτη τη φορά…. πώς να τους γράψεις όλους….

 

Απεργούμε για να διεκδικήσουμε το τεράστιο κομμάτι του πλούτου που μας έχουν κλέψει. Κυβέρνηση και Ε.Ε των 28δις στις τράπεζες και των τεράστιων φοροαπαλλαγών στις επιχειρήσεις μας βάφτισαν υψηλόμισθους και έκοψαν τις αυξήσεις. Απεργώντας δηλώνουμε πως ο πλούτος αυτός είναι δικός μας και τον διεκδικούμε!

Απεργούμε για να πάρουμε κάποτε σύνταξη. Οι ίδιοι που χρεοκόπησαν τα ταμεία με το τζογάρισμα των χρημάτων μας σε διάφορα χρηματιστηριακά προϊόντα τώρα αυξάνουν τα όρια ηλικίας για τις γυναίκες συναδέλφους και μας λένε πως δε θα πάρουμε ποτέ εφάπαξ.

Απεργούμε για να αποτρέψουμε τα χειρότερα. Ήδη κυβέρνηση και Ε.Ε προσανατολίζονται σε καινούργια μέτρα. Ήδη ψιθυρίζουν την επιβολή επιπλέον κράτησης 2% σε όλα τα επιδόματα. Απεργώντας μαζικά τους αποτρέπουμε από την πραγματοποίησή του!

Απεργούμε για μόνιμη και σταθερή εργασία. Ενάντια στις επιλογές χρόνων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για ελαστική ημιαμοιβόμενη – ημιανασφάλιστη εργασία που έχουν οδηγήσει την ωρομισθία να εγκατασταθεί και στο πρωινό ωράριο των σχολείων μας.

Απεργούμε και κόντρα στις επιλογές των γραφειοκρατικών συνδικαλιστικών ηγεσιών μας. ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ χρόνια τώρα στα τιμόνια των ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ έχουν καταφέρει να χειροτερεύσουν τους όρους ζωής μας. Δεν ξεχνάμε την κατάπτυστη περσινή συμφωνία της πρασινογάλαζης ΓΣΕΕ – ΣΕΒ για αυξήσεις στο βασικό μισθό λιγότερο από 1 ευρώ την ημέρα. Δεν ξεχνάμε πως από κοινού με τα golden boys εργατοπατέρες των ΠΑΣΚ/ΔΑΚΕ λεηλάτησαν τα αποθεματικά των ταμείων μας.

 

Τελικά απεργούμε για στοιχειώδη πράγματα….

Για τη σιγουριά του καθημερινού μας φαγητού, για την ευτυχία μιας δημιουργικής εργασίας, για το γαμώτο της εργατικής μας αξιοπρέπειας, για να μπορούμε να κοιτάμε τους μαθητές μας άφοβα στα μάτια και τους λέμε για έναν όμορφο κόσμο.  

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ:

 

· Γνήσιες Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας εφ όλης της ύλης, 1400 ευρώ καθαρά στον πρωτοδιόριστο. Αφορολόγητο  όριο ίσο με τις ετήσιες αποδοχές του πρωτοδιόριστου. Ενσωμάτωση ολόκληρων των επιδομάτων στο βασικό μισθό.

· Ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη, όχι στη σύνδεση μισθού – απόδοσης και τις περικοπές του κινήτρου απόδοσης.

·  Ανατροπή των προγραμμάτων σύγκλισης και δημοσιονομικής προσαρμογής με τους   δείκτες του Μάαστριχτ και της ΟΝΕ –Ε.Ε.  15% για την Παιδεία-Διπλασιασμός στις δαπάνες για Υγεία Πρόνοια. Όχι στις απολύσεις, να καταργηθεί η ωρομισθία – όχι στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις – σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους – καμιά μισθολογική, εργασιακή  ή ασφαλιστική διάκριση ανάμεσα σε νέους και παλιούς εργαζόμενους.

· Το Κράτος να χρηματοδοτήσει άμεσα και να  διασφαλίσει τα αποθεματικά του Ταμείου Πρόνοιας Δημόσιων Υπαλλήλων και να δοθούν τα απαραίτητα κονδύλια στον ΟΠΑΔ. Άμεση καταβολή της σύνταξης και του Εφάπαξ .Ούτε ένα € στις Τράπεζες και το Κεφάλαιο.  Να δοθούν πίσω όλα τα κλεμμένα. Κατάργηση της εργατικής εισφοράς για την ασφάλιση και την περίθαλψη.

· Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά. Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας ή στα 55  ίση με το σύνολο του τελευταίου μισθού.

·                     Τα ταμεία στα χέρια των εργαζομένων με βέτο σε κάθε επιχειρηματική και αγοραία λογική διαχείρισης. Ούτε ένα ευρώ από τα αποθεματικά των ταμείων στο χρηματιστήριο.

 

ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ :

       ~ Προφανώς συμμετέχουμε στην απεργία και μαζί με τους συναδέλφους μας κλείνουμε το σχολείο. 

          ~ Ενημερώνουμε πρώτα το σύλλογό μας στο τηλέφωνο και fax 2531022462 για τη συμμετοχή (δική μας ή/και του σχολείου μας) στην απεργία και μετά τη διοίκηση. Έχει πολιτική σημασία τα συνδικαλιστικά όργανα να γνωρίζουν πριν την εργοδοσία τη συμμετοχή στην απεργία.

          ~ Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση και πορεία που θα ακολουθήσει στο εργατικό κέντρο Κομοτηνής (απέναντι από το 1ο Δημοτικό) στις 10:00. Έχει σημασία οι κάμερες της τηλεοπτικής δημοκρατίας στην οποία ζούμε να δουν και να δείξουν τους απεργούς στο δρόμο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s