Κυβερνητικό και Ε.Ε «ΣΧΕΔΙΟ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

          Βρήκαν και τα κάνουν! Το «επίσημο» συνδικαλιστικό κίνημα, ανάπηρο από τη συνενοχή του χρόνια τώρα στη λεηλασία του εργατικού εισοδήματος, («εκπρόσωποί» μας από τις κομματικές παρατάξεις ψήφισαν άλλωστε τη λεηλασία των ταμείων μας) κοιτάζει με δέος το τραίνο που έρχεται κατά πάνω μας για να ισοπεδώσει κάθε ψήγμα  προστασίας που απέμεινε. Οι εργαζόμενοι παραζαλισμένοι από τη συντριβή των ονείρων τους από τη λαίλαπα των δυνάμεων της «αγοράς», παρακολουθούν εμβρόντητοι την ευρωπαϊκή επιτροπή να παροτρύνει  τους εργοδότες να τους θέτουν σε «προσωρινή ανεργία»- για να μην χάσουν τα κέρδη τους- να μειωθούν τα επιδόματα ανεργίας(!!), και να καταργηθεί η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων! Και το ακόμη πιο δυσάρεστο για αυτούς είναι το γεγονός ότι χάρη στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ υπάρχουν ήδη οι αντίστοιχοι νόμοι στην Ελλάδα (1892/90 και 2639/98). Φρόντισαν τα παιδιά για τις δύσκολες μέρες… Όμως υπάρχουν και δυνάμεις  που δεν το ανέχονται. Που προβάλλουν την λύση  της δράσης «των από κάτω». Η έκρηξη του Δεκέμβρη έχει δείξει ότι η συσσωρευμένη οργή και η αυτενέργεια των εργαζομένων και νεολαίας είναι ένα πολύ  εκρηκτικό μίγμα με τεράστια δύναμη.     

 

Οι Βρυξέλλες «αμφισβητούν» τις προβλέψεις για την ανάπτυξη και το έλλειμμα του Προγράμματος «Σταθερότητας» που  υπέβαλε η κυβέρνηση και επιβάλουν μια νέα επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας, ζητώντας τη λήψη αυστηρών μέτρων στους μισθούς, στις δαπάνες και φυσικά στο ασφαλιστικό. Τα ίδια λέει και ο ακριβοπληρωμένος πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδας. Στις 24 Μαρτίου, η Επιτροπή θα υποβάλει τις συστάσεις της και το χρονοδιάγραμμα που πρέπει να τηρήσει η Ελλάδα για την «εξυγίανση» των δημοσίων οικονομικών. Ήδη, στη γνωμοδότηση της 18ης/2 δίνει μια εικόνα για τα μέτρα που θα ζητήσει από την κυβέρνηση. Απαιτεί μεταξύ άλλων:

«Συγκράτηση» των μισθών και αυστηρές περικοπές δαπανών στον δημόσιο τομέα.
-Περικοπές στο ασφαλιστικό.
-Πρόσθετα φορολογικά μέτρα.

Ο μεν ένας υποβάλει μυστικό σχέδιο λεηλασίας ο δε άλλος υπερθεματίζει. Λες και δεν είναι αυτοί και η πολιτική αλητεία των επιλογών τους που τροφοδότησαν τα υπερκέρδη των εργοδοτών και επιτάχυναν την κρίση. Ταυτόχρονα και για να χρυσώσουν στους εργαζόμενους το χάπι των μικρών έως ασήμαντων αυξήσεων για το 2009 μιλάνε για «μικρό» πληθωρισμό στο 1,9%. Όμως η τιμή αυτή δεν λέει την αλήθεια. Το μέγεθος του δομικού πληθωρισμού που αφορά όλα τα αγαθά πλην καυσίμων — λαχανικών είναι σταθερά πάνω από το 3%. Ο καθένα άλλωστε μπορεί να το παρατηρήσει: οι τιμές στα supermarket δεν πέφτουν ενώ υπήρξαν εταιρίες που έκαναν νέες ανατιμήσεις!

Αλλά θα μας τα πάρουν και με τη φορολογία. Ο νέος υπουργός Παπαθανασίου απλά άλλαξε το φορομπηχτικό στυλ. Ουσιαστικά αύξησε το φόρο κατοικίας αφού μείωσε τα αφορολόγητα στις 100.000 ευρώ για πρώτη κατοικία στον άγαμο και 200.000 στον έγγαμο (ενώ ήταν 300.000). Παράδειγμα: Ένας άγαμος/η συνάδελφος με ένα τριάρι 70 τετραγωνικά στo κέντρο της Κομοτηνή θα πληρώνει φόρο 1ης κατοικίας ως «πλούσιος»!

Όλα αυτά είναι εξοργιστικά. Οι κύριοι αυτοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που χρεοκόπησαν τα ταμεία μας, που υποβάθμισαν την ποιότητα ζωής μας τα τελευταία 25 χρόνια, που σχεδιάζουν τη νέα λεηλασία του πλούτου υπάρχουν μόνο γιατί ακόμα τους ανεχόμαστε. Ένα νέο εργατικό κίνημα, ανεξάρτητο και μαχητικό μπορεί να διεκδικήσει νικηφόρα αυτό που μας ανήκει : τον πλούτο και τη χαρά της ζωής. 

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s