2ωρη στάση εργασίας στις 9/1/2009.Ο Νίκος Τεμπονέρας ζει!

ΔΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 9/1/2009 – Ο ΝΙΚΟΣ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ ΖΕΙ

Σήμερα Παρασκευή 9/1/2009 έχει προκηρυχθεί (με εξαιρετική καθυστέρηση από τη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ) 2ώρη στάση εργασίας (12-2 για το πρωινό ωράριο και 2-4 για το απογευματινό).

Σήμερα Παρασκευή πραγματοποιούνται πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε διάφορες πόλεις της χώρας αποφασισμένα πριν από τα Χριστούγεννα.

Σήμερα κλείνουν 18 χρόνια από κείνα τα ξημερώματα του 1991 που η δολοφονική συμμορία της ΟΝΝΕΔ των Καλαμπόκα και Σπίνου δολοφόνησε τον συνάδελφο καθηγητή Νίκο Τεμπονέρα στο σχολείο του γιατί υπερασπιζόταν τους μαθητές του.

Σήμερα δεν ξεχνάμε πως η ΟΝΝΕΔ είναι η νεολαία της ΝΔ.

Σήμερα δεν ξεχνάμε πως οι μαθητές του Νίκου Τεμπονέρα και όλοι οι μαθητές και φοιτητές της χώρας διαμαρτύρονταν και  διαδήλωναν ενάντια στο νόμο Κοντογιαννόπουλου.

Σήμερα δεν ξεχνάμε πως ο τότε υπουργός της ΝΔ που έφερε το  νόμο για τα σχολεία και τα πανεπιστήμια (με τα point system και τις ποδιές και τους δύο κύκλους σπουδών για τα ΑΕΙ) που πυροδότησε τρίμηνο κίνημα στην εκπαίδευση κ. Κοντογιαννόπουλος σήμερα είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα δεν ξεχνάμε πως η τότε κυβέρνηση της ΝΔ είχε επιστρατεύσει τους «αγανακτισμένους» πολίτες ενάντια στις καταλήψεις σχολείων και σχολών. Οι δολοφόνοι ήταν τέτοιοι «πολίτες».

Σήμερα δεν ξεχνάμε πως τότε το πανεκπαιδευτικό κίνημα νίκησε και υποχρέωσε σε πλήρη απόσυρση του σχετικού νομοσχεδίου. Δεν ξεχνάμε πως το ίδιο έγινε πριν δύο χρόνια με την αναθεώρηση του συντάγματος.

Σήμερα δεν ξεχνάμε πως ο αγώνας συνεχίζεται. Ο αγώνας για δημόσια δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά. Ο αγώνας ενάντια στην ανασφάλεια , τη φτώχεια και την εντατικοποίηση.

Σήμερα δεν ξεχνάμε πως οι μαζικοί ανεξάρτητοι αγώνες έχουν αποδείξει (το 73 – Πολυτεχνείο, το 79/80 νόμος 815, το 88 απεργία στις εξετάσεις, το 90/91,  το 2006 η απεργία μας και το φοιτητικό κίνημα κόντρα στην αναθεώρηση) πώς μπορούν να είναι νικηφόροι. Σήμερα δεν ξεχνάμε πως οι αγώνες δεν είναι στιγμιαίοι.

Σήμερα δεν ξεχνάμε κανένα νεκρό (ή παραλίγο νεκρό) του πρόσφατου εκπαιδευτικού και εργατικού κινήματος.

Τους νεκρούς του Πολυτεχνείου.

Τον Κουμή και την Κανελοπούλου το 1980 (κυβέρνηση ΝΔ)

Το 15χρονο Μιχάλη Καλτεζά το 1985 από πυροβολισμό αστυνομικού (κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ)

Το Νίκο Τεμπονέρα και τους τέσσερεις νεκρούς στην πυρκαγιά του καταστήματος «Κ.Μαρούσης» από δακρυγόνα των ΜΑΤ δύο μέρες μετά το  1991 (κυβέρνηση ΝΔ)

Τους παραλίγο νεκρούς Δημήτρη Κουσουρή (φοιτητή – από επίθεση της φασιστικής Χρυσής Αυγής υπό την κάλυψη των ΜΑΤ) και Δ.Γκαγκόμοιρο (καθηγητή) από πυροβολισμό σε συγκέντρωση στις διαδηλώσεις ενάντια στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 1998. (κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ)

….και τελικά το μαθητή μας Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο το 2008.

 

 

….για τα μάτια ενός παιδιού που ψάχνει γη γκρεμίζω ουρανούς…

«Φυσάει Κόντρα»

Active Member

Πέρασμα στο Ακρόνειρο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s