Τέρμα τα φάρμακα!Ανακοίνωση για τα χρέη του ΟΠΑΔ

ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ!

 

Από την τσέπη μας θα αναγκαστούμε  να πληρώνουμε τα φάρμακά μας από την 1η Δεκέμβρη όλοι οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου μετά από απόφαση  των Φαρμακευτικών Συλλόγων να σταματήσουν την πίστωση αφού τα χρέη του ΟΠΑΔ ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Αυτό συμβαίνει ήδη στα φαρμακεία της Αθήνας, του Πειραιά και της Κρήτης. Επίσης, πρόβλημα θα προκύψει με τις ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις που θα χρειαστούν το επόμενο διάστημα οι περίπου ένα εκατομμύριο ασφαλισμένοι του Δημοσίου -εργαζόμενοι και συνταξιούχοι- καθώς και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους. Οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν μετρητοίς και στη συνέχεια να στήνονται σε ουρές για να διεκδικήσουν τα χρήματα από το Ταμείο τους. Είναι η πρώτη φορά που οι γιατροί προχωρούν σε τέτοια κίνηση, καθώς ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) έχει να τους εξοφλήσει από τον περασμένο Φεβρουάριο. Το ίδιο γίνεται και με ορισμένες εξετάσεις στα νοσοκομεία που ο ΟΠΑΔ δεν κοστολογεί και αρνείται να πληρώσει με αποτέλεσμα να τις πληρώνουμε από την τσέπη μας.

Η πολιτική των αντιασφαλιστικών νόμων , της αποδόμησης και διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης και περίθαλψης που προωθείται σταθερά από τη σημερινή αλλά και όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις οδηγεί πλέον στην απροκάλυπτη κατάργηση του δικαιώματος στη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Συνολικά ο μεγαλύτερος εργοδότης, το κράτος, χρωστά για έξοδα περίθαλψης 800.000.000 ευρώ! σε διάφορους φορείς τη στιγμή που ανερυθρίαστα χορηγεί 28 δις ευρώ στις «φτωχές» τράπεζες των υπερκερδών.

Φυσικά εννοείται πως οι κρατήσεις από τους μισθούς μας για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη γίνονται κανονικά. Άρα η κυβέρνηση αποδεικνύεται και μεγάλος κλέφτης αφού μας τα παίρνει αλλά δεν τα αποδίδει όταν τα έχουμε ανάγκη ενώ οι τράπεζες  γίνονται ο μεγαλύτερος κλεπταποδόχος…

Οι εργαζόμενοι δε χρωστάμε πουθενά, σε κανέναν και τίποτα. Δε θα πληρώσουμε για άλλη μια φορά τα σπασμένα. Απαιτούμε την άμεση πληρωμή των χρεών του ΟΠΑΔ σε φαρμακοποιούς, γιατρούς και στα νοσοκομεία. Αγωνιζόμαστε ενάντια στη μετατροπή της ασφάλισης από κοινωνικό δικαίωμα σε ατομική υπόθεση, ενάντια στον κοινωνικό ασφαλιστικό μεσαίωνα, αγωνιζόμαστε για τα ασφαλιστικά δικαιώματα μας. 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s