Ανακοίνωση για το Πολυτεχνείο

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2008  35 χρόνια μετά,

Η λάμψη της εξέγερσης είναι παντοτινή!

 

35 χρόνια μετά και τα συνθήματα του Πολυτεχνείου ενοχλούν ακόμα την εξουσία, το κράτος, την εκάστοτε κυβέρνηση… Έτσι είναι οι εξεγέρσεις.. γεννάνε μεγάλους, πιστούς φίλους και μεγάλους εχθρούς. Δεν χωράνε στρογγυλέματα και συμβιβασμούς.

 

Σήμερα η Δημόσια Δωρεάν Παιδεία απειλείται από την εισβολή των εταιριών, από το σχολείο της αγοράς, από την συστηματική υποχρηματοδότηση και την απλήρωτη, ημιανασφάλιστη ελαστική εργασία με τη μορφή της ωρομισθίας.

 

Σήμερα Ν.Δ, Ε.Ε. και επιχειρήσεις απειλούν να πάρουν τη ρεβάνς από τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων στην εργασία και την ασφάλιση με το νέο ασφαλιστικό της Πετραλιά, με τις «φτωχές» τράπεζες των υπερκερδών να «χρειάζονται» και να επιδοτούνται με 28 δις από το ψωμί των εργαζομένων. Σήμερα που και η όψιμη «σοσιαλιστική» αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ συναντάται το πρωί στο δρόμο με τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, και το βράδυ στα ακριβά ξενοδοχεία με το ΣΕΒ προετοιμάζοντας την επόμενη ληστεία του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι, 

 

Σήμερα οι κάμερες μας παρακολουθούν στις διαδηλώσεις και όλοι οι ευρωπαίοι πολίτες πάνω των έξι (!!) ετών καταγράφονται βιομετρικά, σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ως μελλοντικοί ύποπτοι τρομοκρατίας, σήμερα οι συνάδελφοι απεργοί του 11ου ΔΣ  των Αχαρνών καταδικάζονται από το οικείο ΠΥΣΠΕ με τη συμμετοχή των κομματικών παρατάξεων «διότι δεν συνεμορφώθην».

 

Σήμερα που τα τύμπανα του πολέμου, σε συνδυασμό με την παρατεταμένη οικονομική κρίση,  ακούγονται στον πλανήτη με ενορχηστρωτές  ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε, που εστίες πολέμου ανοίγουν συνέχεια στον Καύκασο , την κεντρική Αφρική και αλλού.

Σήμερα, η εξέγερση είναι πιο ζωντανή από ποτέ, η έννοια της ρήξης και της ανατροπής, η λογική των μεγάλων οραμάτων και διεκδικήσεων κόντρα στις σειρήνες του εφικτού και των «αντοχών». Ο αγώνας για μισθούς αξιοπρέπειας, για σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους, για αξιοπρεπή σύνταξη και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά, ο αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική συνεχίζεται. Ο αγώνας αυτός μπορεί να νικήσει μόνο ανεξάρτητα, συλλογικά, αμεσοδημοκρατικά. Αυτός ο αγώνας δε χωρά στα έδρανα της βουλής, και στους καναπέδες των δημοσκοπήσεων.  Αυτός ο αγώνας των αποτελεί συνέχεια των μεγάλων κινημάτων που διεκδικούσαν 15% των δαπανών για την παιδεία, συνέχεια του αντιδικτατορικού – αντιιμπεριαλιστικού αγώνα και της παλλαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου.  Οι σημαίες των απεργιών και των αγώνων μας, γράφουν και σήμερα το ίδιο καθαρά : ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s