Ανοιχτή επιστολή προς τους συναδέλφους

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

~ Η σημερινή ημέρα έχει προκηρυχθεί από τη ΔΟΕ σαν ημέρα δράσης για τα νηπιαγωγεία αλλά ο σύλλογός μας δεν υλοποιεί καμιά δράση για το θέμα.

~ Επίσης η ΔΟΕ έχει αποφασίσει ένα σχεδιασμό που ούτε αυτός προχωρά σε τοπικό επίπεδο.

~ Ενημερωτικό του Συλλόγου για τις αποφάσεις της προηγούμενης συνεδρίασης του ΔΣ (πριν 2 εβδομάδες) δεν έχει φτάσει στα σχολεία (ενώ ενημερωτικό για τους αιρετούς έφτασε!)

~ Το Διοικητικό Συμβούλιο λόγω συστηματικών απουσιών από τις συνεδριάσεις και μη παρουσίας μελών των κομματικών παρατάξεων υπολειτουργεί.

Για όλα αυτά τα θέματα ζητήσαμε επανειλημμένα έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ αλλά δεν είχαμε παρά αόριστη απάντηση και αυτό μετά την έγγραφη επιστολή μας προς το προεδρείο.

 

Οι κομματικές παρατάξεις του προεδρείου ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, ΕΣΑΚ φέρουν ακέραια την ευθύνη για την κατάσταση αυτή.

Από την αρχή της χρονιάς δεν κατέθεσαν καμιά πρόταση για το σχεδιασμό της χρονιάς σε αντίθεση με την κατάθεση από μέρους μας αναλυτικής πρότασης που καταψηφίστηκε πλην ελάχιστων σημείων της. Αποτέλεσμα η μη δράση του Συλλόγου έως τώρα (δεν θεωρούμε την ανταλλαγή εγγράφων με τη ΔΟΕ ως δράση).

Η ΔΑΚΕ που καταψήφισε το πρόγραμμα δράσης στη ΔΟΕ και εδώ, δρα σαν κυβερνητικός υπάλληλος και δεν θέλει και υπονομεύει κωλυσιεργώντας κάθε είδους κινητοποίηση.

Η ΠΑΣΚ ψήφισε προσχηματικά το πρόγραμμα δράσης στην ΔΟΕ αφού καταψηφίζει τοπικά σημεία του, και δεν κινητοποιείται για την εφαρμογή του.

Η ΕΣΑΚ που καταψήφισε στη ΔΟΕ το πρόγραμμα δράσης, τοπικά είναι ανύπαρκτη  αφού δεν εμφανίζεται στο ΔΣ.

 

Οι κομματικές παρατάξεις έχουν άλλο άγχος τώρα: Ασχολούνται πυρετωδώς με τη συγκρότηση ψηφοδελτίων για τα υπηρεσιακά συμβούλια. Αποδεικνύουν έτσι πως ο κομματικός συνδικαλισμός είναι γραφειοκρατικός και υποταγμένος (στα υπηρεσιακά συμβούλια πάντα πλειοψηφεί ο κυβερνητικός μηχανισμός 3προς 2 ). Έτσι το γραφείο του συλλόγου θα είναι ανοιχτό για υποβολή υποψηφιοτήτων αλλά όχι για έκτακτο Δ.Σ…  Που καιρός για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει….

 

            Η Αν.Ριζ.Παρέμβαση με τις μικρές της δυνάμεις από την αρχή της χρονιάς,

~ εξέδωσε δελτίο για τα εργασιακά δικαιώματα το οποίο διανεμήθηκε σε αναπληρωτές και νεοδιόριστους συναδέλφους (αλλά και σε κάποια σχολεία).

~ Πραγματοποιεί επισκέψεις στα σχολεία

~Κατέθεσε τη μοναδική πρόταση για τοπικό πρόγραμμα δράσης

 

Δεν χωράμε στους καναπέδες των δημοσκοπήσεων

Δε χωράμε στις συνδιαλλαγές των υπηρεσιακών συμβουλίων

Επιλέγουμε την ομορφιά του δρόμου της δράσης!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s