Δικαίωμα σε μια δίκαιη τοποθέτηση

 Τι προβλέπεται

 Οι νεοδιοριζόμενοι τοποθετούνται προσωρινά σε σχολικές μονάδες της περιοχής διορισμού με απόφαση των προϊσταμένων των οικείων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης ύστερα από πρόταση του οικείου Περιφερειακού Συμβουλίου. Για το σκοπό αυτό οι προϊστάμενοι των Δ/νσεων ανακοινώνουν τις κενές θέσεις των σχολείων και καλούν τους νεοδιορισθέντες να υποβάλουν δήλωση προτίμησης προσωρινής τοποθέτησης. Σε περίπτωση που οι ίδιες θέσεις ζητούνται από περισσότερους υποψήφιους προτιμώνται κατά σειρά όσοι έχουν τις περισσότερες μονάδες τοποθέτησης από οικογενειακούς λόγους, συνυπηρέτηση και εντοπιότητα. (αντίστοιχη είναι και η διαδικασία τοποθετήσεων αναπληρωτών) 

Κατά συνέπεια

~ Κάθε νεοδιοριζόμενος/η έχει δικαίωμα να του γνωστοποιηθούν όλα τα κενά της περιοχής διορισμού.  Κάθε απόκρυψη κενών από πλευράς διοίκησης είναι απολύτως παράνομη. Κάθε νεοδιοριζόμενος/η έχει δικαίωμα να μάθει όχι μόνο που τοποθετήθηκε αλλά και την σειρά κατάταξης των υπόλοιπων νεοδιοριζόμενων και τις τοποθετήσεις τους.

~ Κάθε νεοδιοριζόμενος/η έχει δικαίωμα να κάνει ένστασή στην απόφαση τοποθετήσεων εάν θεωρεί ότι αδικήθηκε ή ότι δεν του γνωστοποιήθηκαν όλα τα κενά.

Επιπλέον διεκδικούμε

~ Μαζικούς διορισμούς  εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων με μοναδικό κριτήριο το χρόνο λήψη πτυχίου. Κατάργηση του ΑΣΕΠ.

~ Οργανικές θέσεις στα σχολεία όλες οι αναγκαίες για το εκπαιδευτικό έργο θέσεις με μη λογιστικό τρόπο. Αναλογία μαθητών 1/15 σε νηπιαγωγείο, Α & Β Δημοτικού, 1/20 στις υπόλοιπες τάξεις.   Οι σύλλογοι διδασκόντων να αποφασίζουν πόσα είναι τα κενά στο σχολείο.

Δεν συμβιβαζόμαστε στις τοποθετήσεις

· Διεκδικούμε σταθερά τη δίκαιοσύνη στις τοποθετήσεις. Διεκδικούμε να αναρτηθεί κατάσταση με όλους τους τοποθετηθέντες και τα μόριά τους δίπλα.

· Καταγγέλλουμε κάθε παράνομη προσπάθεια απόκρυψης κενού από τις επιλογές τοποθετήσεων και ενημερώνουμε το ΔΣ του Συλλόγου για αυτό.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s